Hlavní obsah

Účesy, které ho oslní!

Foto: L’Oréal Professionnel

Petra Měchurová vsadila na volnostFoto: L’Oréal Professionnel

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete styl rocku a folku? Potom se určitě necháte unést některým z účesů, které na toto téma připravili přední čeští a slovenští kadeřníci. Navíc jsou to  účesy z dlouhých vlasů, které se mužům na ženách líbí! Jejich společným jmenovatelem je ležérnost až uvolněnost, mix barev a lesk.

Článek

Ani hladké, ani kudrnaté

Kadeřnice z pražského Salonu Petra Měchurová o navrženém účesu říká: „Inspirovala jsem se dobou 60. let, kterou charakterizují volnost, nezávislost, zábava, nudné poflakovaní, muzika a kytky. Vlasy jsou střiženy do jedné délky, natočeny na úzkou kulmu od poloviny délky do konců, následně rozčesány kartáčem.“ Celkový dojem je podtržen leskem Crystal Gloss z řady L’Oréal Professionnel. Základ ležérního účesu může vyznívat romanticky, ale i rebelsky, podle toho, jak ho upravíte.

Foto: L’Oréal Professionnel

Chaotické kudrliny Marka PátlaFoto: L’Oréal Professionnel

V záplavě kudrlin

Přední český vlasový stylista Marek Pátl, který připravuje účesy modelek pro reklamy, přehlídky a videoklipy, se při tvorbě nechal inspirovat atmosférou a hudebními ikonami rokenrolové éry společně s tvrdším rockovým stylem, který známe z 80. let. Účes z chaotických kudrlin je za každých okolností upravený.

Foto: L’Oréal Professionnel

Variabilní účes Reginy SoudilovéFoto: L’Oréal Professionnel

Ani vyčesané, ani rozpuštěné

Regina Soudilová z pražského Studia Picasso Kotlár ke svému modelu říká: „Vyjádření rockového stylu je intenzivní, má mnoho tváří a kontrastů. I když se mi inspirací stala tvář zpěvačky Amy Winehouse, modelka odráží svůj vlastní styl v účesu i stylismu. Ve vlasech jsou kombinovány barevné kontrasty teplých a studených odstínů.“ Pro posílení a ozdravění vlasů kadeřnice využila nový přípravek Force Vector (obsahuje výtažek z mateří kašičky) posilující termoaktivní péči proti lámavosti vlasů. Nanáší se po celé délce od kořínků ke konečkům, do umytých ručníkem prosušených nebo suchých vlasů.  Následně se vlasy vyfoukají nebo upraví žehličkou a vlasové vlákno zůstává neporušené. Účinek můžete ještě zvýšit šamponem a posilující maskou stejné řady. Účes, v kterém naleznete zalíbení pro jeho variabilitu.

Foto: L’Oréal Professionnel

Peter Sýkora se nechal inspirovat Gwen StefaniFoto: L’Oréal Professionnel

Nepřehlédnutelný výčes

Slovenský kadeřník Peter Sýkora působící v Bratislavě o stylizovaném účesu říká: „Pro ztvárnění rebelského rockového stylu jsem použil odvážné kontrastní barvy, které perfektně ladí s očima a pletí modelky. Účes byl vytvarován s prvky účesu, kterým je známá Gwen Stefani.“ Hodí se k džínům i společenským šatům.

Ať už si vyberete jakýkoliv střih, nezapomeňte, že podstatou krásného účesu jsou především zdravé vlasy.

Reklama

Související témata:

Načítám