Hlavní obsah

Účesy na rande: A žádný neodolá!

Foto: Zbyněk Prokop

Účes, který za pár minut zvládne každáFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

Chystáte se na první rande? Máte výročí a chcete být pro svého partnera jiná a žádoucí? V našem videu jsme pro vás připravili tipy, jak se na takovou událost učesat samy v pohodlí domova. Krátké nebo dlouhé vlasy, tyhle účesy vám  budou slušet!

Článek

Při výběru účesu samozřejmě záleží na tom, kde se rande odehraje a jak si chcete připadat. Kadeřnice Monika Štětková připomíná, že byste měly brát v úvahu i čas, tedy jak dlouhou dobu máte na přípravu. Pokud vám na schůzce opravdu záleží, obětujte raději pár minut navíc, což vám dovolí v účesu se trochu víc odvázat.

Tipy, jak zvládnout jednodušší i složitější variace účesů (z krátkých i dlouhých vlasů), najdete v přiloženém videu.

{stream-video}

Krátké vlasy

Ležérní styl kamkoli

„Jestliže máte vlasy krátké, můžete je klasicky umýt a vyfoukat přes kulatý kartáč. Poté vezmete vosk nebo gel na vlasy a rošťácky je rozčepýříte,“ radí Monika Štětková. Takový styl se hodí na schůzku jak do kina, tak do restaurace. Určitě vám to v něm bude slušet i na romantické procházce.

S nádechem luxusu

Jestliže máte namířeno do luxusní restaurace nebo vás ctitel pozval třeba do divadla, je šik zvolit účes upravený brilantinou nebo gelem s vysokým leskem. Tvoří se tak, že na vlasy nanesete dostatečné množství přípravku, hřebenem uděláte pěšinku a vlasy uhladíte. „Šmrnc a nádech luxusu dodáte účesu, pokud patičku dozdobíte malou sponkou nebo skřipečkem třeba s kamínkem. Vlasy můžete také nastříkat leskem se třpytkami,“ říká kadeřnice.

Je libo čelenku?

Myslíte si, že čelenku nosí jen malé holky? Omyl. Další variantou podle kadeřnice je právě použití čelenky. Nemusíte se bát jak úzké se zdobením, tak podobnou funkci může splnit a účesu dodat šmrnc i šátek. Barevně by samozřejmě měl ladit s vaším oděvem.

Dlouhé vlasy

Sportovně-elegantní dáma

Jestliže jste majitelkou delší kštice, nabízí se stylů hned několik. První varianta je vhodná do kina, restaurace nebo třeba na výstavu. Vlasy v horní části přitupírujte. Prostřední pramen nalakujte, sčešte přes ruku na temeno, lehce přizdvihněte a upevněte sponkou. Dva postranní prameny uhlaďte hřebenem a křížem přes sebe upevněte přes pramen první. Následně účes přelakujte.

Sportovní rošťanda

Sportovní variantou třeba na kolečkové brusle je určitě culík, který každá z nás zvládne rychle učesat. Rošťácky bude působit, když ho roztupírujete do všech stran. Jestliže máte hodně dlouhé vlasy, přichyťte konečky sponkami. Středně dlouhé vlasy stačí přelakovat.

„Jako rošťanda budete vypadat s trochu rozstrukturovaným účesem. Působí tak vlasy upravené voskem, vlasovým krémem nebo gelem. Přípravek je třeba zvolit podle délky a typu vlasů stejně jako podle střihu účesu,“ radí kadeřnice. Stejně rozverně budou působit vlasy natočené kulmou nebo vlny udělané žehličkou na vlasy. Hlava se předkloní a pomocí vosku nebo krému se vlasy promačkají.

Foto: Zbyněk Prokop

Nechte se inspirovat účesy Moniky ŠtětkovéFoto: Zbyněk Prokop

Účes na diskotéku

Pokud se chystáte randit na diskotéce nebo zkrátka nemáte ráda, když vám vlasy padají do tváře, můžete je zkusit nad čelem rozdělit pěšinkami centimetr a půl od sebe směrem k temeni. Pramínky stáčejte do ruliček a připevňujte sponkami. Za uchem pak oddělíte pramen, který natupírujete, uhladíte a jako čelenku přetáhnete přes sponky. Jinou variantou je připevňování vlasů malými skřipečky, tam pak není nutné sponky překrývat.

Romantická kráska

Chcete-li zjemnit své tvrdé rysy v obličeji, potažmo celkový vzhled, nebo patříte-li ke křehkým romantickým duším, vlasy si učesejte do vln nebo loken. Na krátkých vlasech lze vytvořit jednu vlnu, vzpomínáte, jak to nosily naše babičky. Tu vytvořte pomocí brilantiny, kterou rovnoměrně naneste na vlasy, udělejte si pěšinku a hřebenem ji veďte po hlavě do vln.

V trendy stylu

Můžete se nechat zlákat i novými trendy. „Kolekce pro jaro-léto od L‘Oréalu je inspirována cestami a dálkami. Tvůrci ji nazvali Cestovní deník. Je v ní slunce i barva pouštního písku a cest na různých světadílech,“ popisuje Monika Štětková. Hlavní je lesk. Uvažujete-li o změně barvy vlasů v souvislosti s účesem na rande, trendy velí zemité odstíny začínající červenou a pokračující přes teplou hnědou až béžovou a končí právě odstíny pouštního písku. Vybere si každá žena.

„V této kolekci jsou dlouhé vlasy podtáčené do měkkých vln nebo splétané do volných proplétaných copů. Nosí se velké patky, ofiny už moc trendy nejsou. Na krátké vlasy tvůrci preferovali vlasy vystříhané kolem uší a třapaté patky ve stylu Pink,“ dodává kadeřnice.

Žhavá novinka

Žhavou novinkou je nově uvedená barva bez amoniaku INOA. Jestli se opravdu chcete před svým ctitelem blýsknout, možná je tipem na ten pravý účes na rande právě tato barva. Nádherné lesklé odstíny na čistých umytých vlasech s kvalitním střihem určitě oslní každého muže, který vás na schůzku pozve.

Reklama

Související témata:

Načítám