Hlavní obsah

Úkol zní jasně: Snězte to jídlo!

Co že mám udělat? Sníst tašku plnou jídla? Tohle že je dieta? To jsou dotazy, které zaznívají mezi lidmi, když začínají hubnout. „Na první konzultaci dostanou klienti jediný úkol: Do příště sníst jídlo, které si od nás odnášejí v tašce,“ vysvětluje MUDr. Pavel Cvrkal, vedoucí lékař odborných center Victus, která se specializují na proteinovou dietu.

Článek

Nic víc za úkol nemají. Vypadá to jednoduše. Podle nutričních terapeutů Victusu to pro někoho zase tak jednoduché není. Zvláště pro toho, kdo posnídá kávu s cigaretou, celý den nic nejí a večer se nacpe až k prasknutí.

Představte si, že někomu takovému dáte mnohastránkový seznam plný úkonů (nakupování, vaření, vážení potravin…), které nikdy nedělal. „Je to obrovská zátěž a vysoké nároky na pevnou vůli. Není se co divit, že celá řada lidí selhává. Vrací se zpět k původnímu životnímu stylu a hází za hlavu to, co je pro ně správné, ale v danou chvíli příliš náročné,“ upozorňuje Pavel Cvrkal.

K cíli se dá dojít jedině postupně, krok za krokem. Tedy naučit se jíst pravidelně a střídmě. Naučit se věnovat vůbec nějaký čas jídlu, sobě samému, plánování. „K tomuto mimo jiné slouží naše proteinové potraviny. Jsou buď jednoduché na přípravu, nebo hotové, nemusíte nic vážit, měřit, vyvářet nebo složitě shánět či kombinovat. Je to velmi účelná jednoduchost, která umožní hned od prvního dne pohodlně dodržovat režim. Absolutní základ správného přístupu k výživě.“

V nabídce center Victus je více než 180 druhů speciálních potravin vhodných pro proteinovou dietu

Pestrý jídelníček je důležitý i v proteinové dietě!

Ani tady nesmí chybět pestrost, která je stejně důležitá jako režim. „Pokud bychom našim klientům naservírovali pár koktejlů a proteinových jídel, zpronevěřili bychom se tomu, co říkáme. Proto máme v nabídce více než 180 druhů speciální potravin vhodných pro proteinovou dietu,“ zdůrazňuje lékař Pavel Cvrkal.

Moderní proteinová dieta Victusu obsahuje nejen řadu slaných i sladkých jídel a několik druhů těstovin, ale také desítky tyčinek, sušenek či piškotů. „V naší proteinové pekárně najdete sladké i slané pečivo. A v neposlední řadě také pochutiny jako chipsy, tyčinky nebo grissini,“ uvádí vedoucí lékař Victusu.

Vychutnejte si proteinovou dietu s Victus.cz

Zdraví a odbornost na prvním místě

Odborná centra Victusu si zakládají na individuálním přístupu a zdraví klienta. „Mnoho klientů navštěvuje naše centra kvůli nadstandardní jistotě, že po zdravotní stránce i odborné stránce o ně bude nadprůměrně postaráno. Pro nás to však není nadstandard, ale samozřejmost.“

Nezapomeňte, že role terapeuta je nejdůležitější právě ve chvíli, když se nedaří. „Někdy říkáme, že se u nás specializujeme na ty, kteří mají pocit, že už jim nikdo nepomůže, a jsou naprosto beznadějní,“ dodává vedoucí lékař odborných center Victusu MUDr. Pavel Cvrkal.

Kdo nemůže přijít do našich center Victus osobně, může hubnout on-line. I při hubnutí na dálku je ale důležité kvalitní odborné poradenství. Naši terapeuti radí klientům prostřednictvím e-mailu, telefonu nebo internetové poradny.

Reklama

Načítám