Hlavní obsah

Unique Fashion Week se blíží! Na co se těšit?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 8.–14. září v Praze proběhne 4. ročník Fashion Week. Už tradičně přinese velkou dávku módních přehlídek, prezentaci módních návrhářů, showroom přehlídek, koktejlů a fashion party, jež potrvají celý týden.

Článek

Praha ožije módou a promění se v jednu velkou prezentaci podzimních kolekcí českých a světových módních značek. Kromě běžných přehlídek přinese inspiraci ze světa a postaví společně na jedno molo studenty, začínající i zavedené české návrháře a světové módní značky.

We are Unique, We are Fashion

Vše kolem nás je trend podléhající diktátu víc, než si mnozí dovolí připustit. Odstín tvářenky, voda s bublinami nebo bez, papírová krabička na asijské nudle s sebou, ostré linie nejnovějšího vozu, sklon milovaných podpatků, zakulacená hrana manžetových knoflíčků... Aniž bychom si to uvědomovali, móda je součástí našich každodenních životů. Móda je svět, ve kterém žijeme, svět, který tančí v rytmu proměny...

Alexandre Herchcovitch

Unique Fashion Week přináší svou novou kampaní We are Unique, We are Fashion prostor pro prezentaci mladých talentovaných lidí. Představuje osm prvních tváří, které si podle Unique Fashion Week zaslouží střípek pozornosti.

Tyto tváře určují nový směr české módy tím, kým jsou, co tvoří, reprezentují, za čím si stojí. Lucie Janotová (ředitelka módy časopisu Harper’s Bazaar), Lucie Molnárová (vlasová stylistka Toni & Guy), Vratko Barcik (fotograf The W Prague), Lukáš Barbuščák (model Unique One), Lukáš Macháček (módní návrhář, vítěz Dreft Black Card 2013), Věra Vávrová (modelka Unique One, Calvin Klein Exclusive), Filip Novák (vizážista Douglas) a Nena (módní blogerka).

Roberto Coin s Petrou Němcovou a Danielou Peštovou

Nové tváře přicházejí

Vítězkou letošního ročníku soutěže Black Card, která je určena mladým talentům a módním návrhářům, se stala posluchačka magisterského studijního programu Ateliéru Oděvního designu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (Česká republika) Denisa Dovalová. Svou vítěznou kolekci předvede v sobotu 13. září ve Slovanském domě.

Kolekce Denisy Dovalové bude prezentována v módním bloku společně s loňským vítězem Lukášem Macháčkem, který představí exkluzivně kolekci jaro/léto 2015. Ve své práci preferuje nadčasovost, sofistikovanost a sex-appeal, ruku v ruce jdoucí s precizním řemeslným zpracováním a důrazným výběrem materiálů, s nimiž pracuje.

Z loňské show La Perla

Zahraniční hosté nebudou chybět

Zahraničním hostem letošního Fashion Week bude španělský módní návrhář Alfredo Villalba, který předvede svou podzimní kolekci v rezidenci primátora hl. m. Prahy v úterý večer. Alfredo Villalba patří k nejtalentovanějším návrhářům španělské módní scény a jeho sofistikované, ručně šité modely, které zdůrazňují ženskost, dobývají celý módní svět. Šaty bude možné zakoupit po módní přehlídce a dále v pop up storu, který bude od pátku do neděle ve Slovanském domě.

Loňská přehlídka z dílny Alexandra Herchcovitche

Co a kde v rámci UFW?

Fashion Week bude zahájen již tradičně v rezidenci primátora hl. města Prahy exkluzivní módní show Emilio Pucci by Obsession a prezentací šperků Bvlgari, v úterý zde bude uvedena podzimní show španělského návrháře Alfreda Villalby, která měla svou premiéru v červnu v Madridu.

Ve středu bude v hotelu Boscolo Prague předveden kurátorský výběr podle magazínu Proč NE?! Hospodářských novin návrhářek Ivany Mentlové, Kláry Nademlýnské, Tatiany Kovaříkové, Zuzany Kubíčkové, Beaty Rajské a Kateřiny Geislerové, které představí exkluzivní modely vytvořené speciálně pouze pro tuto akci.

Tým Alexandra Herchcovitche s organizátorkami Fashion Weeku Karolínou Bosákovou a Barborou Bergovou

Ve čtvrtek bude v hotelu Boscolo prezentována podzimní kolekce italské značky We Are Replay. V pátek se dění přesune na hlavní módní stage Fashion Week do Slovanského domu, kde budou módní přehlídky přístupné i široké veřejnosti. Módní přehlídky zahájí v pátek v rámci britského dne módní značky French Connection a Karen Millen. Sobota bude patřit českým módním návrhářům a v neděli zde proběhne prezentace zahraničních módních značek. Jako závěrečná show bude uvedena podzimní kolekce Cerruti, a poté bude následovat Cerruti After party.

Doprovodný program

Slovanský dům nabídne pestrý doprovodný program. Budou zde vystaveny fotografie hlavního mediálního partnera projektu – módního magazínu Harper’s Bazaar.

Dále se zde uskuteční výstava fotografií Touch of Fashion ve spolupráci Unique Fashion Week a projektu Meet Czech Design vytvořená předním českým módním fotografem Markem Musilem.

Kompletní podrobnosti najdete na www.uniquefashionweek.com! Lístky jsou v předprodeji v síti TicketPro.

Reklama

Načítám