Článek
U nás najdete velký výběr směsí na ovesný, pohankový nebo proteinový chléb, které jsou základem našeho receptu. Díky nim se z vás stane mistr pekař a vykouzlíte výborný, bezlepkový a zdravý domácí chléb.
Postup:
Obsah sáčku se směsí zalijte vodou a počkejte cca hodinu (čas dle druhu směsi najdete v návodu na obalu).
Pokud chcete povýšit vaše kulinářské umění, přidejte při míchání směsi hrst brusinek. Kyselkavá chuť brusinek dodá chlebu na pikantnosti a stane se vítanou přílohou např. k sýru nebo masu.
Do směsi můžete rovněž přidat kousky sušených meruněk, fíků, rozinek, nesířeného ananasu... Fantazii se meze nekladou.
Po odležení těsto vložte do pečicí nádoby, ideálně ve tvaru „srnčího hřbetu“, nebo jiné, kterou máte doma.
Už jen vložte do trouby a pečte dle návodu na obalu.
Před podáváním nechte vychladnout, aby se chléb nedrobil.
Přejeme vám dobrou chuť!