Hlavní obsah

Ušetřit při realizaci podlah? Ano, ale na správném místě!

Foto: Cemex

Pokládka lité podlahy je rychlá a šetrná ke stavběFoto: Cemex

Jak ušetřit při stavbě, usilovně přemýšlí skoro každý investor. Šetřit je ale dobré jen na správném místě, aby drobná úspora nakonec neznamenala podstatně vyšší náklady na odstranění vad. Na podkladové konstrukci podlahy se skrblit nemá, protože investice do lité podlahy je smysluplná. Kvalitní podlaha vyžaduje jak správný návrh, tak kombinaci kvalitních materiálů, ale zejména důkladné provedení.

Článek

Litá podlaha je ideálním podkladem pro finální nášlapné vrstvy, od dlaždic přes koberce až po syntetické nátěry. Díky její rovinnosti netřeba provádět žádné dodatečné vyrovnávání, většinu podlahových krytin lze rovnou pokládat. Doba výstavby se zkracuje, náklady se snižují.

Foto: Cemex

Pokládka lité podlahy je rychlá a šetrná ke stavběFoto: Cemex

A protože i nejkvalitnější materiál může být znehodnocen neodborným zpracováním, vyplatí se vybrat prověřenou realizační firmu. Přední světový výrobce stavebních materiálů, společnost CEMEX, proto spustila certifikační systém CEMEX Xperts®. Členy se mohou stát jen firmy, které splnily přísné podmínky certifikace a výsledky jejích práce jsou pravidelně hodnoceny.

Foto: Cemex

AnchyLevel Thermio je ideální podklad pro realizaci podlahového topeníFoto: Cemex

CEMEX dodává dva typy litých potěrů: CemLevel je vhodný pro trvale vlhké a omezeně větratelné prostory a je ideální např. pod keramické dlažby, kde je pokládka možná již po krátké době. Výbornou tepelnou vodivostí a vysokou intenzitou uvolňování tepelné energie vyniká CEMEX AnhyLevel. Ten umožňuje použití v malých tloušťkách, již od 25 mm, a provádění velkých ploch bez dilatací a smršťovacích spár, až 1000 m2. I když oba materiály jsou pro podlahové vytápění vhodné, speciálně pro nízkoenergetické stavby byl vyvinut litý vysokopevnostní anhydritový podlahový potěr Anhylevel Thermio s extrémní tepelnou vodivostí. Podrobnosti o litých potěrech CEMEX na www.podlaha.cz.

Foto: Cemex

Specialisté programu CEMEX Xperts zvládnou i větší plochy Foto: Cemex

Okamžitý výpočet orientační ceny lité podlahy z pohodlí domova umožňuje kalkulátor. Konkrétní nabídku zpravidla do 3 pracovních dní získáte odesláním poptávkového formuláře.

Reklama

Načítám