Hlavní obsah

Uštvaná matka: Manuál pro superrodiče. Zn.: Jen pro otrlé!

Foto: Petr Makovička

Proč nikde neučí, jak vychovávat děti?Foto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na život s dětmi vás nikdo nepřipraví. Můžete číst hromady knih a příruček k péči o dítě a k jejich výchově, ale realita je většinou někde úplně jinde. Podrobný návod neexistuje. Přesto vám dnes přináším úryvek z dětského manuálu, který vyvíjím a na který si hodlám zažádat Evropskou unii o grant.

Článek

Můj manuál se skládá ze dvou částí. „Předtím“ a „potom“. První část je zatím pouze v hrubém nástřelu, ale bude poněkud obsáhlejší, protože takový trénink není jednoduchá věc. Je to fáze důkladných příprav, tvrdé dřiny a překonávání sebe sama.

Akustická příprava

Je potřeba pořídit si zařízení zaznamenávající zvuk a udělat si výlet do zoo. Umístěte diktafon co nejblíže pavilonu paviánů, nechte jej nahrávat a v klidu si projděte celou zoo. Poté jej vezměte, přibližte ke svým ústům a zoufalým hlasem opakujte „já chci“. Třicetkrát. Doporučuji k poslechu třikrát denně po dobu minimálně jedné hodiny. Toto cvičení nemusí absolvovat vaši muži, neboť jsou vytrénovaní díky účasti na vašich nákupech v obchodních centrech.

Zdravotnická příprava

Budete potřebovat gumovou hadičku (dvakrát) a půllitrovou plastovou lahev. Lahev naplňte tekutinou s příměsí želatiny. Ústy spusťte proud (určitě to znáte, každému občas dojde benzin) a pokoušejte se druhou gumovou hadičkou tuto tekutinu opět odsávat. Pokud chcete vytrénovat svého muže dokonale, pošlete ho ke své matce jako pečovatele, až bude nemocná. Choré dítě pro něj bude poté procházka růžovou zahradou. V tomto směru vy jako žena trénovat nemusíte. Jako trenažér vám již několikrát posloužil váš muž během své smrtelné choroby na sedm.

Fyzická a psychická příprava

Fyzickou, a hlavně psychickou přípravu není radno podceňovat. Zajděte si do největšího supermarketu ve svém okolí a vezměte si stopky. V prvním kole projeďte na čas všemi uličkami. Za každý dotek regálu či člověka strhávejte trestné body. Ve druhém kole nechte svého muže, aby se nasoukal dovnitř vozíku. Kočárek taky nepovezete prázdný. Poproste někoho z rodiny, aby před vámi utíkal s otevřenou lahví piva. Vaším cílem je, nenechat muže vyskočit z vozíku, zajistit, aby svým zoufalým křikem a pláčem neobtěžoval okolí, udržet nervy na uzdě a dostat se bezpečně k pokladně. V případě, že nervy neudržíte, vykopejte hlubokou jámu a tam ho zahrabte. Nenápadně!

Noční příprava

Noční příprava se vám líbit nebude. Doteď to byla ještě zábava, ale nastává nejtěžší zkouška. Pokud půjdete spát dřív než váš muž, vždy mu natočte budík zhruba o dvě hodiny dřív, než má v úmyslu vstát, a schovejte mu oblečení v místech, kam obyčejně nechodí. Tričko můžete umístit do pračky, trenýrky do myčky, ponožky do koše na špinavé prádlo a podobně. Bude se mu hodit, že se s těmito vymoženostmi seznámí. V případě, že už spí víc než tři hodiny, a vy si jdete teprve lehnout, přibližte se k jeho klidně spícímu tělu a zakřičte mu do ucha. Cvičení opakujte, dokud nebude zcela automaticky vyskakovat, aniž by vás poté škrtil. Před aplikací tohoto cvičení uzavřete životní pojistku.

Tato část mého manuálu je ještě v plenkách a jsem si vědoma, že jsem zcela neobsáhla veškeré zkoušky, které na nás v mateřství číhají. Slibuji vám, že to dopiluji k dokonalosti. Druhá část mého manuálu nazvaná „potom“ obsahuje pouze jednu větu: „Teď už je pozdě“.

Zdá se vám má snaha užitečná? :-)

Reklama

Související témata:

Načítám