Hlavní obsah

Uvažujete o kolagenu? Nenechte se ošidit při výběru!

Foto: 123RF Limited

Benefity kolagenuFoto: 123RF Limited

S kolagenem jakoby se na trhu v poslední době roztrhl pytel. Tento výživový doplněk se stal obrovským hitem poté, co byly definitivně potvrzeny jeho účinky na pleť, vlasy, nehty a klouby. Poradíme vám, jak se zaměřit na skutečně účinný kolagen a nenaletět při výběru toho správného pro vás.

Článek

Na trhu se velmi často můžete setkat s ochucenými, doslazovanými nebo jinak upravovanými kolageny. Výrobci se snaží kolagen za každou cenu zbavit jeho přirozeného aromatu – ten mořský mívá například chuť a vůni ryb.

Hledejte čistý kolagen, ne ochucené náhrady

Právě neochucený mořský kolagen bez jakýchkoliv přísad je ten nejkvalitnější. Důvodem je to, že jakékoliv přidané látky mohou křehkou strukturu kolagenových fragmentů narušit a účinek může být potom nulový. Vliv kolagenu na pleť je velký, zpomaluje stárnutí a podporuje hydrataci pleti. Účinky kolagenu na pleť se projeví již po měsíci užívání. Když zvažujete užívání kolagenu, neorientujte se pouze podle ceny, ale investujte do svého zdraví. Samozřejmě, že kolagen je také pro muže, není jenom kolagen pro ženy.

Foto: Inca Collagen s.r.o.

Inca Collagen – kvalitní český kolagen ověřený zákazníkyFoto: Inca Collagen s.r.o.

Ověřte si kvalitu a původ kolagenu

Aby kolagen skutečně fungoval, musí být vyroben velmi šetrně a z kvalitních surovin. Vedle kolagenu z vepřových či hovězích kostí, které se mohou vyrábět nešetrně převařováním, je lepší možností mořský kolagen. Například léty ověřená česká značka Inca Collagen vyrábí kolagen z mořských ryb nejvyšší kvality. Ty zpracovává metodou takzvané hydrolýzy, čímž velmi citlivě štěpí molekuly kolagenu na fragmenty, které si zachovávají strukturu helixu. Tento mořský kolagen je nejvíce podobný tomu lidskému a snadno se vstřebává do organismu.

Ověřené účinky kolagenu

Jaký by měl být ten nejlepší kolagen pro vás? Měl by být zpracovaný do podoby přirozené pro tělo. Kvalitou na trhu je již léta značka Inca Collagen, bioaktivní hydrolyzovaný mořský třísložkový kolagen v prášku, který neobsahuje žádné přídavné látky, dochucovadla či barviva. Pokud sáhnete po Inca Collagen, máte záruku nejvyšší kvality. Inca Collagen je v tomto po všech stránkách dlouholetou jedničkou na trhu, o čemž svědčí i recenze více než 100 tisíc spokojených zákazníků.

Nejlepší kolagen, který opravdu pomáháVideo: Inca Collagen official

Kolagen s vitaminem C – skutečně je výhodnější?

Na to, aby kolagen účinkoval, potřebuje mít tělo i dostatek vitaminu C. Hledejte čistý kolagen, který neobsahuje vitamin C. Působením kyseliny dochází totiž k denaturaci kolagenu – přirovnat se to dá k vaječnému bílku, který denaturuje během vaření. „To znamená, že molekula se nevratně změní a ztratí schopnost reagovat na změny vnitřního prostředí,“ doplňuje biochemička Dagmar Petrová. Značka Inca Collagen dává například k balení mořského kolagenu zdarma i balení výživového doplňku s vitaminem C. Takže získáte stoprocentní kvalitu a doplníte si i céčko.

Reklama

Načítám