Hlavní obsah

Uvažujte jako chlap!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mužské myšlení může být přínosemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Pro ženy je občas těžké připustit si, že od mužů se dá i lecčemu přiučit. Vytáhněme z mužského chování momenty, které nám pomohou „hodit se do pohody", a proplouvat životem s bezprostřední lehkostí!

Článek

Žena zvládá tisíc úkonů najednou. Telefonuje, vaří jídlo, kontroluje dítě při hře a ještě vnímá, co říkají ve zprávách - však to znáte. Ostatně, co jí zbývá, že... Jenže do toho všeho si kolikrát sama přidělává starosti, protože řeší ještě spoustu věcí okolo, které muž považuje za nedůležité. On vyšetřený čas investuje jinam. Muž si totiž komplikuje život pouze v případě, kdy je to nezbytně nutné, neboť se domnívá, že soužitím s námi ho má těžký až dost.

Takže se snaží tíhu na svých bedrech nadlehčovat a nebrat život tak puntičkářsky. Vyměňuje činnost zbytečnou za činnost přinášející radost, potěšení a užitek. Uvažuje prostě jinak. Oproti nám je pak více vyrovnaný, neb si na svůj mozkový hard disk ukládá jen nezbytně nutné informace. Feministické hnutí by následující větu nikdy nevyslovilo, nicméně my říkáme: Uvažujte jako chlap! Okopírujte jeho chování z uvedených situací. Mužské myšlení opravdu dokáže být přínosem, i když se tomu občas dá jen stěží uvěřit.

Hádají se jen v nevyhnutelných situacích

No, ano. Dobu, po kterou vy vytahujete pro ně banální připomínky o zase nalezených ponožkách pod gaučem, využijí radši k něčemu, co je samotné přitahuje. Malichernosti neřeší, on po vás zase věčně opravuje rozbitou sekačku na trávník. A taky vám to nevyčítá. Necuchejte si nervy, ponožky mu střádejte někam, kde na ně neuvidí. Až nebude mít žádné čisté, přijde sám. A když ne, žádná škoda. Vy si zatím v klidu nalakujte nehty a prolistujte módní magazín.

Rychle se vyrovnávají s rozchodem

Většina mužů se po rozchodu dál nezabývá, jak jejich bývalá partneka žije, s kým se stýká, kde byla viděna atd. Je jim to totiž jedno. Proč si zatěžovat mozek vzpomínkami na minulost, která se už nevrátí? Jednou to skončilo, tak to skončilo. Na světě je spousta jiných objektů k ulovení. Chlap myslí dopředu a neužírá se tím, co stejně neovlivní. Tudíž i vy se nesnažte pátrat po nových známostech svého bývalého, energii radši věnujte do nalezení nové lásky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Soustavným úklidem se muži většinou nezabývajíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nelámou si hlavu úklidem před návštěvou

Proč by měli přijít o hezké chvilky jen proto, že se zdrželi v práci a nemají umyté nádobí, setřeno a vyluxováno? Vy jako žena mu tam nejdete uklízet, ale užít si. Omluvíte to a možná i situaci vyhodnotíte jako „roztomilou". Proč taky ne, když tak hezky vynahrazuje svůj nedostatek. Je zbytečné být nervózní už dopoledne kvůli časovému skluzu a odvolávat domluvenou schůzku. Uvolněte se a neřešte, příště budete mít naklizeno - nepůjčila jste si od Supermana nášivku s písmenem S, a tudíž nemůžete zvládnout všechno. A propos: Nemusíte ani chtít.

Nelibují si v drbech

Na co rozebírat, proč se kdo s kým rozešel a jak, nemanželské dítě souseda či nevěru sestřenice z druhého kolena? Muži informace zaregistrují, respektují, ale nevrtají se v nich. Co tomu předcházelo, proč to udělal, co kdo řekl, považují za nepodložené a nedůležité prkotiny. Vyhnou se pozdějším atakům, že na něco měli zkreslený názor, který se mezi lidmi rozšířil, a tím jejich vinou utrpěl ten a onen. Berte informace takové, jaké k vám dorazily, vynechte spekulování a řešení věcí, které vám nepřísluší a netýkají se přímo vás.

Pravidelně chodí „na jedno"

Muže, který chodí každý pátek nebo sobotu na kus řeči do oblíbené hospůdky, určitě znáte. Aby ne, těch je spousta. Nicméně kolik máte ve svém okolí žen, které by chodily pravidelně s kamarádkou na víno? Jednu? Žádnou? Muž si nenechá ukrojit nic ze svého chmelového dýchánku, považuje ho za jasně danou činnost, do které nikomu nic není. Vy se s tím máte smířit, tak proč by totéž nemohl udělat i on? Zajistěte si oázu klidu a odreagování taktéž se železnou pravidelností.

Takže, milé dámy, už víte, proč je někdy dobré uvažovat jako chlap?

Reklama

Související témata:

Načítám