Hlavní obsah

V posteli to prý neumím!

Foto: shutterstock.com

Cítím se teď v posteli méněcennáFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že váš vztah po všech stránkách báječně klape? Jen do doby, než vás z omylu vyvede necitlivá poznámka partnera: Nejsi dobrá milenka! S pocity zklamání a ponížení se nám svěřila naše čtenářka Jarmila.

Článek

Je mi sedmadvacet let a už tři a půl roku mám vážný vztah. Můj přítel Petr je o deset let starší. Po mnoha stránkách nám to dobře klape. Rozumíme si, nehádáme se a bez problému se dohodneme na kompromisu, když je potřeba. Často si zajdeme někam na dobré jídlo anebo si děláme doma intimní večery ve dvou. Otevřeme si víno, popíjíme a k tomu ujídáme olivy, sýry anebo něco sladkého. Vždycky si u toho krásně popovídáme.

Minulost raději neotvírat

Jenže při jednom takovém povídání jsme se dostali k tomu, jací byli naši expartneři v posteli. Jasně že je to hloupé a že je lepší si o minulosti moc nepovídat, protože to může skončit špatně. Jenže když máte upito, těžko si na tohle pravidlo vzpomenete. Takže jsme si začali vyprávět různé sexuální zážitky z dřívějších dob. Jsme oba tolerantní, takže nám to nijak nevadilo a dokonce jsme se u toho i zasmáli.

Pak jsem mu ale položila osudnou otázku: „A jak tě to baví se mnou?“ Klidně mohl říci, že je to dobré, nebo nějak neutrálně odpovědět. Ale neudělal to a pravil, že prý je zvyklý na ženy, které jsou aktivnější, které si umějí při milování samy jako první začít, které se nebojí zkoušet i jiná místa než jen ložnici. A také by prý rád poznal i netradiční polohy a strašně ho štve, že já se k tomu nemám. Líbí se mu, když partnerka křičí a je trochu dominantní. Tím ale bohužel popsal skoro pravý opak mě. A na závěr ještě dodal, že většina jeho předchozích žen byla v posteli kreativnější a zábavnější než já.

Foto: shutterstock.com

Přítel chce, abych byla více dominantníFoto: shutterstock.com

Nejsem zrovna divoká

Jednu z jeho bývalých milenek znám osobně a dokonce jsem se s ní skamarádila. Ano, ta slečna, byť není nijak extra pěkná, je podstatně  temperamentnější než já. Okolo svého současného přítele pořád skáče, věší se mu na krk, plácá ho na veřejnosti po zadku a podobně. A i podle toho, co má na Facebooku je mi jasné, že v posteli asi umí vyvádět více než já.

Takže důvody, proč se cítím méněcenná, jsou jasné. Petrovi jsem se snažila svůj postoj k sexu vysvětlit, ale bez úspěchu. Já jsem zkrátka spíše na něžnosti a mazlení nežli na divočinu kdykoli a kdekoli. Na rozdíl od Petra jsem třeba nikdy nemohla mít sex s člověkem, kterého bych nemilovala. To on dokázal. Bez problému se sem tam vyspal s kamarádkou nebo kolegyní z práce a zdůvodnil to tím, že šlo pouze o potřebu.

Jsme v tomto ohledu každý jiný, to přiznávám. Ale nechci, aby to rozdělilo náš vztah. Bojím se ale, že teď, po tom, co mi sdělil celou pravdu o jeho sexuálním životě, a po tom, co vím, že milování se mnou je vlastně nuda, třeba už naše soužití nebude nikdy ideální. A moc se tím trápím.

Rada sexuologa

Podle sexuologa Pavla Tomáše je vždy nejlepší se rozhovorům na téma expartneři vyhýbat. „Když už je ale problém venku a žije mezi vámi, je třeba si o něm promluvit. Bez zbytečných emocí a rozumně. Pokud jste schopni domluvit se na kompromisech v jiných věcech, zvládnete to jistě i v oblasti sexu. Především je důležité, abyste měla sama sebe ráda a nesnažila se za každou cenu změnit nebo někoho napodobovat. Každý má svou osobnost, a to i v sexuální oblasti. Každý jsme jiný a podle toho je třeba k životu přistupovat. Partner s vámi asi z nějakého důvodu bude, pravděpodobně u vás nalézá to, co mu předchozí ženy nedaly. Takže jistě svou hodnotu máte a v něčem dokonce navrch nad jeho bývalými,“ radí naší čtenářce dr. Tomáš.

A co byste Jarmile poradila vy? Zažila jsme někdy podobnou situaci? Podělte se s námi o tom na info@prozeny.cz.

Související témata:

Načítám