Hlavní obsah

Tunika: sexy i romantická

Foto: Marks and Spencer

Tunika zakryje nedostatky postavyFoto: Marks and Spencer

Reklama

Potřebujete zakrýt nějaký špíček, zamaskovat široké boky či ramena, nebo naopak vytvořit iluzi štíhlého pasu? Potom si oblékněte tuniku, která všechny pochybnosti o nedokonalé figuře odstraní! Pomůžeme vám najít ten nejlepší střih přesně pro vás.

Článek

Co je tunika

Tunika je oblečení košilového střihu, může mít normální, zkrácené nebo žádné rukávy. Střižená je rovně nebo do áčka. Nosí se většinou přes kalhoty či sukni. Nemáte-li dokonalou postavu, vyměňte trička za tuniku a budete in!

Vylepší křivku ramen a paží

Transparentní tunika s rukávem by vám v šatníku rozhodně chybět neměla. Je to kousek, který je přímo stvořený k maskování. Je skvělým řešením pro ty ženy, které nemají dokonalé paže a nechtějí je mít zcela odhalené. Zejména v létě a na cestách si ji oblíbíte, je velmi skladná, nemačká se a není v ní teplo, protože má volný střih. Šifonová transparentní tunika vypadá zajímavě i v kombinaci s plavkami. Poskytne vám pohodlí a zároveň i rafinovanou ženskost.

Foto: F+F

Pořiďte si transparentní tuniku k plavkámFoto: F+F

Je královnou vrstvení

Objevila jste kouzlo vrstvení oblečení? Potom je pro vás tunika ideální inspirativní prvek. Přímo svádí k velkému množství kombinací. Pod tu bez rukávů můžete nosit trika s dlouhým rukávem v kontrastních barvách nebo i košile. Pro vrstvení se využívá i délka tuniky. Velmi pěkně vypadá, když ji kombinujete s pleteninou, ze které vyčuhuje dolní okraj splývavé tuniky.

Zamaskuje širší boky a vyzdvihne prsa

Rozvlněná a v délce těsně pod boky, automaticky zcela vygumuje širší obvod boků. Máte-li navíc malé poprsí a chcete si polepšit, vyberte si tuniku s nabíráním, řasením nebo přepásáním pod prsy. Pro obě korekce jsou nejlepší drobné a nepravidelné vzory.

Výhoda: Je univerzální

Je to oblečení pro každou část dne. V bavlněných tunikách můžete v noci spát, v šifonových tunikách zase klidně vyrazit do společnosti. Nosit ji můžete k džínům, společenským kalhotám, k sukni nebo i přes šaty, velmi módní je kombinace tuniky a kraťasů (šortek). Záleží jen na materiálu, barevnosti a vzoru, abyste v ní vypadala pěkně. V dnešní široké škále těchto kousků si můžete opravdu vybrat.

Foto: archiv firem

Tunika se dá nosit ke všemuFoto: archiv firem

Máte pocit, že vám došla inspirace? Sáhněte po tunice, tou rozhodně nic nezkazíte. Vypadá hezky přepásaná páskem, podkasaná nebo volně visící. Dobře si rozumí s výraznou bižuterií, která k létu patří.

Přednosti tuniky:

  • poradí si s drobnými nedostatky postavy
  • působí velmi žensky
  • na dovolené ji oceníte pro její kombinovatelnost a univerzálnost

Stačí vyměnit žabky za boty na podpatku a určitě ho okouzlíte. Mužům se tuniky líbí, protože naznačují, ale neodkrývají - takové nás chtějí mít: cudně hříšné!

Takže, milé dámy, už víte, co si oblečete dnes večer nebo na pláž?

Reklama

Související témata:

Načítám