Hlavní obsah

Vánoce 2018: Co udělá dětem radost?

Foto: ROBOT WORLD s.r.o.

LEGO Boost – legenda s moderními vychytávkami lze ovládat pomocí aplikaceFoto: ROBOT WORLD s.r.o.

LEGO je legendou našich dětských let. Smartphony jsou nedílnou součástí zábavy dnešních dětí. LEGO Boost spojuje oba světy a baví děti i mimo obrazovku telefonu.

Článek

Nekonečná variabilita stavebnice LEGO umožňuje sestavit nejrůznější roboty. Díky gyroskopu, akcelerometru a senzorům roboti ožívají. Dokáží reagovat na pohyby svého okolí a ovládat je lze pomocí aplikace v chytrém telefonu.

Foto: ROBOT WORLD s.r.o.

LEGO roboti mají několik podob a je jen na vás, co je naučíteFoto: ROBOT WORLD s.r.o.

Ozobot nabízí zábavu, která vzdělává. Maličký robůtek toho umí víc, než byste od něj čekali. Navíc „roste“ s dítětem. Jak se uživatel zdokonaluje, postupuje na vyšší úroveň a využívá pokročilejší funkce. Základem jsou čáry s barevnými kódy nakreslené fixem na papír. Zkušenější zábavnou formou programují chování robota pomocí intuitivní aplikace s barevnými bloky v pěti úrovních obtížnosti. Nadšení programátoři si mohou zobrazit i JavaScript kód.

Foto: ROBOT WORLD s.r.o.

Ozobot je maličký, ale neuvěřitelně chytrý robůtek. Nadchne malé děti i hloubavé dospělákyFoto: ROBOT WORLD s.r.o.

Spoustu zábavy při sestavování i následné hře slibuje robotické rameno Hexbug Vex. Stavebnice procvičuje zručnost a jemnou motoriku. Po sestavení navíc slouží plně funkční robotické rameno k dalším hrám. V nabídce je mechanický model nebo vylepšená varianta s elektromotorem. Když rameno omrzí, můžete ho opět do šroubku rozebrat a sestavit helikoptéru nebo štíra.

Foto: ROBOT WORLD s.r.o.

Robotické rameno Hexbug Vex je stavebnice a hračka v jednomFoto: ROBOT WORLD s.r.o.

Milovníci zvířátek si můžou vyzkoušet pejska „nanečisto“. Ťapka je věrnou kopií Jack Russel teriéra. Běhá, štěká a má rád děti. Poslouchá na povely a je neuvěřitelně mazlivý.

Foto: ROBOT WORLD s.r.o.

Ťapka je čtyřnohý kamarád pro každé dítě. Vydrží sám doma a nic nerozkoušeFoto: ROBOT WORLD s.r.o.

Oblíbenou stálicí mezi hračkami je Zigybot. Dětský robot umí vyprávět příběhy nebo nahrávat zvuky a znovu je legračním hlasem přehrát. Rozumí hlasovým příkazům a odpovídá na ně. Na letošní Vánoce má navíc dva sourozence. Policistu Gulivera s funkčním kanónem na plastové projektily a Hasiče Olivera s vodním dělem. Oba dva navíc skvěle tančí. Tak který bude pod vaším vánočním stromečkem?

Foto: ROBOT WORLD s.r.o.

Zigyboti jsou správná parta. Rádi vyprávějí příběhy a užije se s nimi spousta legraceFoto: ROBOT WORLD s.r.o.

Reklama

Načítám