Hlavní obsah

Vánoce, svátky klidu a pohody?!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce, Vánoce přicházejí… Myslím na ty svátky klidu a pokoje, teď, v polovině listopadu, a mám smíšené pocity. Uklidit, umýt okna, koupit dárky Pepovi – proboha, co mu zase budu shánět? Všechno má!

Článek

A na závěr ta stravovací smršť. Kapr, rohlíčky, řízky, vánočka, bramborovej salát. Smrček, kde je pilka? Pepo, najdi stojan. Jirko, přines ze sklepa sekyru! Děti ho s dědou ustrojí. Prskavky a svíčky, želé v čokoládě a křížaly od babičky. Cukroví. Letos upeču aspoň osm druhů. Musím vzít vzorky do práce, šéf sladký miluje.

Na své si přijdou i milovníci koní

Získejte nové zážitky!

Vanilkové rohlíčky, linecké koláčky, kokosové koule, marokánky a taky vosí hnízda, ty má ráda Marie. Telecí kýta, kilo šunky od kosti, čtyři majonézy, dvě veky, zelenina do polívky. Nastrouhat rohlíky, stáhnout kapra, koupit Lego pro Jiříčka, naložit kapra, kočárek pro Alenku, cibule, obalit kapra, svetr. Pane Bože, spadnul mi sníh. Křen, kabelka pro Lucku, hvězda, balicí papír, brambory od Čížků z Vysočiny, jsou vynikající. „Pepo, nezapomeň koupit františky!" Voňavé pracny z trouby, uzené klobásky z Třeboně, buráky ze supermarketu, jablíčka ze zahrady. Půjdeme letos na Půlnoční? Aničko, nepotřebujete jikry? Naši to nejedí." Olovo, vlašáky a datle z Egypta. Fíky nikdo nejí! Stejně přes Vánoce nakynu nejmíň tři kila. Pak je shazuju půl roku. Dost, dost, dost!

Štědrovečerní harfový koncert a andělský hlas zpěvačky vás uvede do slavnostní nálady večera

Široký výběr masáží, zábalů, kosmetika, manikúra, pedikúra, zkrátka všude kolem jenom klid a pohoda

Dost! Tyhle Vánoce strávíme na Vysočině. Ve Svaté Kateřině. Našla jsem ji na Seznamu. Vypadá to tam moc hezky, tedy aspoň na webu. Nebudu vařit, nebudu péct. Budu relaxovat, užívat wellness a budu se mít skvěle. Doufám!

Méně jídla, více pohybu, méně starostí, více klidu a pohody. Už se těším. (Na barevný iPhone, co dostanu od Pepy, taky!)

Iveta Kapounová

Reklama

Související témata:

Načítám