Hlavní obsah

Varování: 6 zabijáckých diet!

Foto: shutterstock.com

Vyhýbejte se jednostranným dietámFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V honbě za ideální postavou (a zvláště v čase povánočním) dokážeme vyvádět různé nesmysly. Některé nápady jsou nejen nerozumné, ale doslova hazardující se životem! Zajímá vás, jaké hrůzy ženy dokáží snést, aby zhubly? A pozor – neberte následující řádky jako návod, ale jako odstrašující případy!

Článek

Hollywoodská dieta

Jak z názvu vyplývá, tato dieta se praktikuje ve filmové branži a slouží hvězdám k rychlému zhubnutí. Je známá také jako grapefruitová dieta, protože se při ní  citrus pojídá prakticky neustále. Kromě něj si můžete „užívat“ steaky, salát a pít černou kávu. Jde o poměrně "starou" dietu, která se však vrátila na výsluní popularity v roce 2004, kdy byl publikován výzkum, který dokazoval podstatný vliv grapefruitu na hubnutí díky enzymu, jenž usnadňoval štěpení tuků. Nutno podotknout, že výzkum byl sponzorován americkou firmou, která se zabývala pěstováním a prodejem citrusů. Grapefruit rozhodně do vašeho dietního jídelníčku zařaďte, ale obohaťte ho i o další ovoce a zeleninu. Celá dieta je jednostranná, založená na velmi nízkém příjmu kalorií, což také není ta správná cesta.

Pojídání tasemnice

Jedna z nejdrastičtějších diet vůbec. Tím, že spolknete vajíčko tasemnice, dovolíte tomuto parazitovi, aby se ve vašich střevech rozmnožil a spotřebovával skoro většinu potravy, která vašimi střevy projde. Výsledek je zaručený stejně jako vážné poškození vašeho zdraví. Ze zhubnutí tímto způsobem byla obviněna slavná operní pěvkyně Maria Callas, která během krátkého období rapidně ubyla na váze. Ale pravdou zřejmě bude, že tasemnici nesnědla záměrně, ale nechtíc v krvavém steaku, ve kterých si tak libovala.

Dieta na bázi dětských přesnídávek

Podle této diety můžete denně konzumovat pouze běžnou večeři a ostatní jídla (tedy snídani a oběd) nahradit dětskými přesnídávkami. V důsledku tedy přijímáte velmi malé množství kalorií a dětské přesnídávky by měly pokrýt vaši denní potřebu vitaminů a další důležitých látek. To ale není rozhodně pravda. Dětské přesnídávky jsou určeny pro děti a ne jako základní jídlo pro dospělé!

Foto: shutterstock.com

Nízkokalorické diety způsobují únavuFoto: shutterstock.com

Zelná dieta

Základem diety je zelná polévka, kromě ní můžete po sedm dnů konzumovat pouze ovoce, zeleninu, nízkotučné mléko a jogurty, čtvrtý den si můžete dopřát ještě banány a šestý den libové maso a neloupanou rýži. Výsledným efektem jsou pak výkyvy nálad, málo energie a velká chuť na zakázaný cukr.

Pórková dieta

Dovedete si představit, že byste několik dnů jedly pouze vařený pórek a pily vývar z téhož? Tato dieta připomíná prosté hladovění, což může být bez lékařského dohledu poměrně nebezpečné. Staví na tom, že pórek má diuretické účinky.

Master Cleanse

Dietu učinila populární kniha z roku 1976, která doporučuje pít pouze směs citronové šťávy, javorového sirupu, vody a cayennského pepře. Prý  tato směs zbaví tělo toxických látek, vyčistí ho a odstraní chuť na tabák, alkohol či nezdravá jídla. O následcích tohoto počínání se asi nemusíme příliš rozepisovat. Dny bez jakékoliv potravy si na vašem zdraví vyžádají své.

Držela jste někdy některou z těchto nezdravých diet nebo máte zkušenost s nějakou jinou, podobně zdraví škodlivou? Nenechte si to pro sebe, budete tím varovat ostatní! Těšíme se na info@proženy.cz, nebo se svěřte pod článkem!

Související témata:

Načítám