Hlavní obsah

Vaše kuchyň: krásná a praktická

Reklama

Kuchyně mají nejen krásně vypadat; musí také dobře fungovat, a hlavně být praktické. To vše si u nás můžete vyzkoušet nanečisto a v životní velikosti. Zveme vás na „zkušební jízdu“ ve vaší budoucí kuchyni!

Článek

Firma Blum, rakouský specialista na výrobu nábytkového kování, sleduje řadu kuchyní přímo v domácnostech po celém světě a ze získaných poznatků vycházejí nové nápady i výrobky. Svou filozofií DYNAMIC SPACE – tedy svými nápady a myšlenkami pro praktické kuchyně – poskytuje Blum užitečné náměty a tipy, na co byste měli před nákupem kuchyně dbát.

Tyto myšlenky se zakládají na třech zásadních principech: plynulost, prostor a pohyb.

Tři základní principy pro plánování praktické kuchyně

Plynulost: dobrý přístup, návaznost prací v kuchyni

Zbytečného pobíhání křížem krážem po kuchyni se můžete snadno vyvarovat již ve fázi projektu kuchyně. Zkuste si přehrát v hlavě třeba uklízení umytého nádobí z myčky nebo přípravu snídaně; tak si snadno uvědomíte, zda takový průběh práce bude ve vaší budoucí kuchyni bez překážek a komplikací fungovat, či ne.

V dřezovém výsuvu firmy Blum je optimálně využit i jinak často promarněný prostor po stranách dřezu

Prostor: dostatek a uspořádání úložného prostoru v kuchyni

Potřeba úložného prostoru je individuální a záleží na tom, jak velká je rodina, jaké zvyky lidé mají při vaření i nakupování potravin... Záleží však také na životním stylu uživatele kuchyně. Základem jsou zásuvky ve spodních skříňkách, samozřejmě s plným výsuvem a jejich vnitřní členění. Blum však poskytuje také speciální a komfortní rohové skříňky SPACE CORNER a výsuvy pod dřez, které ještě zajistí úložný prostor navíc. Praktickým řešením pro ukládání zásob je potravinová skříň s vnitřními výsuvy, která umožní přístup k uloženým věcem ze všech tří stran. Jmenuje se SPACE TOWER.

Potravinová skříň SPACE TOWER s vnitřními výsuvy umožní komfortní přístup ze tří stran

Pohyb: komfort obsluhy v každodenním životě v kuchyni

Další důležitý aspekt praktické kuchyně je komfort ovládání. To splňuje například SERVO-DRIVE, elektrický způsob otvírání výsuvů nebo výklopů Blum. Stačí zlehka ťuknout na čelní plochu rukou, bokem, špičkou nohy nebo kolenem a zásuvky či výklopy se otevřou jakoby samy od sebe. Díky BLUMOTION, systému tlumení firmy Blum, se dvířka, výsuvy i výklopy zavírají měkce a tiše.

SERVO-DRIVE, otvírání je tak snadné i s plnýma rukama

KUCHYŇ NA ZKOUŠKU: přijďte a vstupte do své budoucí kuchyně

Absolvovali jste návštěvu kuchyňského studia? U nás si sáhnete i na další rozměr své budoucí kuchyně. Postavíte si svou kuchyň v životní velikosti. Vyzkoušíte si, zda je vše na dosah a jak vám při práci pomůže vnitřní vybavení zásuvek, které najdete při jejich otevření. Skříňky jsou plně funkční. Jsou postaveny na podvozcích s kolečky a vy můžete velmi rychle postavit jinou variantu, která pro vás bude praktičtější. Zveme vás na „ zkušební jízdu“ ve vaší budoucí kuchyni do showroomu firmy BLUM!

Více na www.blum.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám