Hlavní obsah

Vaše znamení a láska: Jak reagovat při nevěře partnera?

Foto: isifa

Nevěra partnera nepotěší nikoho. Snažte se ji ustát s důstojností!Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojovat s vlastní žárlivostí není snadné. Ale jak se zachovat, když se vaše představa o nevěře naplní? Než se začnete pomalu sesypávat nebo vyhazovat kufry i s partnerem, zkuste naši první pomoc!

Článek

Nejlepší je prevence – ve zdraví i ve vztazích. Uvědomujte si pravidelně vlastní hodnotu a to samé respektujte u partnera. Pak vás žárlivost ani nevěra nemůže překvapit. Ale co když se to přece jen stane? Dejte na své znamení, to vám řekne, jak reagovat!

Jak nevěru zvládnout? Poznejte se!

Emoce jsou součástí každého člověka, i ty negativní. Důležité je, aby se nestaly vládcem vašeho života, aby jste je drželi v rovnováze. Dvojnásob to platí ve chvíli, kdy přijdete na partnerovu nevěru. Jak se zachovat? Máme první pomoc!

Americká lékařka Christine Page přiřadila čtyři základní funkce psychiky,  myšlení, cit, vnímání, intuici k následujícím elementům:

  • Země = myslím = Panna, Kozoroh, Býk;
  • voda = cítím = Rak, Štír, Ryba;
  • vzduch = vnímám = Váha, Vodnář, Blíženec
  • oheň = vím = Beran, Lev, Střelec.
Foto: thinkstock

Ještě než se začnete hádat, zjistěte, co o reakci na nevěru říká vaše znameníFoto: thinkstock

Pokud chcete při nevěře jednat zdravě, snažte se o zachování rovnováhy všech čtyř funkcí psychiky. Například ohnivý Beran „ví". Byl-li ženě v Beranu partner nevěrný, jak ona zareaguje? Bez faktů a rozmyslu zaútočí. Protože s rozumem, vcítěním se do druhého, může mít problém. Kvůli tomu by, než zaútočí, měla udělat něco, co jí posílí mysl, rozum. Jiná žena, ve Vodnáři, zase vnímá, že něco ve vztahu není v pořádku. Udělat závěr z abstrakce nemusí být to pravé. A co ostatní?

  • Ohnivá znamení vědí: Posilujte prvek země, zrytí zahrady není špatné, oběhněte blok, dokud nebudete vnímat únavu.
  • Zemská myslí: Dopřejte si vnímání krásy. Naordinujte si prohlížení přírody nebo obrazů na výstavě. Poddejte se masáži těla, kdy budete cítit uvolnění napětí.
  • Vzdušná vnímají: Dejte si fyzicky zabrat, třeba několikakilometrovou procházkou, pak se k vnímání vraťte, pomůže i párkrát za sebou vyběhnout schody.
  • Vodní cítí: Musíte také vědět, myslet, vnímat. Rozbijte hrnek – ano, vnímáte, byl to ten ke svatbě a byl evidentně z porcelánu. Pak se zamyslete.

Nevěra má hodně podob, a určitě ne každá stojí za rozchod. Do vztahu nepatří, ale klopýtnout může každý, vy i ten druhý. Bolí to, ale přebolí. A co víc, mnohá klopýtnutí provětrají váš vztah a následně ho upevní.

Co se ale děje s těmi, kteří svoji žárlivost zkrotit neumějí?

Foto: thinkstock

Nejlepší je, když oba dva udrží žárlivost v mantinelech, které neomezujíFoto: thinkstock

Zabiják? Příliš mnoho žárlivosti!

Žárlivost je kořením vztahu. Ale jak vám chutná jídlo, ve kterém je koření příliš? Pokud nechcete otrávit sebe, váš vztah, je nutné, abyste drželi své emoce žárlivosti na uzdě. Východní medicína vychází z názoru, že mysl ovlivňuje tělo a naopak. Pokud své pocity žárlivost nerozpoznáte včas a nenaučíte se je kontrolovat, může to mít dalekosáhlejší důsledky, než byste možná čekali.

Mohou vám onemocnět orgány spadající pod třetí energetické centrum, takzvanou čakru, které je sídlem odolnosti, osobní síly, jde o žlučník, slinivku i játra. Žárlivost zaútočí i na oblasti srdeční čakry, sídlí tam emoce dávání a braní lásky, harmonie. Můžete očekávat potíže s tlakem, srdcem i zrychlený tep. Také přestanete mít chuť na sex, protože dostává zabrat vaše životní energie v druhé čakře. Přidat se mohou i potíže se štítnou žlázou, rýma, bolesti hlavy, protože ani pátá a šestá čakra v oblasti krku a hlavy nezůstane ušetřena. A konečně strach z budoucnosti, který vás přepadne, ovládne první čakru, která spojuje rozum se zemí. Bolesti nohou a závratě? Nic neobvyklého!

Už chápete, proč kvůli žárlivosti nemůžete být pro protějšek plnohodnotným partnerem?

A jak jste se potýkali s žárlivostí nebo nevěrou vy?

Reklama

Načítám