Hlavní obsah

Večírková sezona? Poradíme vám, co na sebe!

Foto: Jakub Jurdič

Malé černé? Zkuste to pro tentokrát jinak. V jakém oblečení zazáříte na každém večírku?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapíšete si termín do diáře a nastane panika – v duchu se probíráte šatníkem a přemýšlíte, v čem na onen večírek nebo společenskou akci vyrazíte. Je vám tento scénář povědomý? Projděte si naše tipy!

Článek

Pokud se může zima něčím pochlubit, pak je to nejvyšší koncentrace večírků, formálních akcí, plesů a vůbec všech příležitostí, kdy se můžete hodit do gala. Tomu všemu ale často předchází velké módní dilema, provázené výrokem „nemám co na sebe“. Stylistka vám proto na modelce Lence ukáže, jak různě se dá večerní oblečení pojmout. A nepůjde jen o šaty. V jejich záplavě se totiž často zapomíná na stylové overaly nebo na kombinaci kalhot a saka.

Klasika v moderním pojetí

Kalhotové kostýmy jsou jednou z osvědčených sestav, která nezklame. Obléknout se ale můžete i do jejich modernější variace. Jak na to? Dejte přednost delšímu saku v pánském stylu a vykompenzujte ho úzkými kalhotami. Pokud vám to příležitost dovoluje, volte klidně i ty koženkové. Pro svůdný look můžete také vynechat top a sako obléct jen na holé tělo. Z domu určitě nevycházejte bez podpatků, psaníčka a nějakého šperku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sako (Mango, 1799 Kč), kalhoty (Mango, 999 Kč), boty (Debenhams, 1699 Kč), čelenka (H&M, 249 Kč), psaníčko (Marks & Spencer, 799 Kč), prsteny (Topshop, 399 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Nápadité boty doladí váš večírkový look. Obujete si ty se zvířecími vzory, metalickými odlesky, nebo prostřihy?Foto: archiv firem

Šaty s nápadem

Výrazná barva, dlouhý zip na přední straně, rukávy a objemná sukně. I takto mohou vypadat společenské šaty. Přemýšlíte, kterým svrškem se zahřát? Oblíbený kabát nechte doma a vsaďte raději na kabátek z umělé kožešiny.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (The Item, 8550 Kč), boty (Debenhams, 1999 Kč), kabátek z umělé kožešiny (H&M, 2999 Kč), maska (H&M, 299 Kč), psaníčko (Karen Millen, 3960 Kč), prsten (The Item, 1050 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Večírkové 2v1

Nápaditou večerní variantou, která se dá velmi snadno obměňovat pomocí doplňků, je overal. Vybrat si můžete ten s rukávy i bez, černou verzi nebo, jako vidíte u nás, lurexovou, ale dejte si pozor na to, jak vyznívá použitý materiál. Pohodlné overaly, určené na „lítačku“ rozhodně vynechejte.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (Marks & Spencer, 1499 Kč), boty (H&M, 1799 Kč), čelenka (Topshop, 799 Kč), kožené rukavice (H&M, 999 Kč), psaníčko (Lindex, 399 Kč), náušnice (H&M, 179 Kč/2 páry)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Černý overal vás zachrání v každé situaci. Který si vyberete vy?Foto: archiv firem

Oslepující flitry

Blýskavé materiály k večírkům patří a krátké délky jakbysmet. S odhalováním to ovšem nepřehánějte. V šatech s mini délkou se můžete pochlubit štíhlýma nohama, horní část těla se ale vyplatí nechat zahalenější.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 2299 Kč), umělá kožešina (Lindex, 699 Kč), sponka ve vlasech (Lindex, 149 Kč), boty (Topshop, 1799 Kč), prsteny (Aldo, 199 Kč/kus)Foto: Jakub Jurdič

„Velké“ černé

V šatníku doporučujeme mít i dlouhé šaty, ve kterých se můžete vydat na formálnější akce nebo ples. Pokud si nechcete pořizovat několikeré, zůstaňte u jednoduchého nadčasového modelu s chytrým střihem. Variabilní šaty potom osvěžujte různými doplňky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (H&M, 1299 Kč), květinové náramky (H&M, 249 Kč/kus), boty (Aldo, 1799 Kč), čelenka (Topshop, 465 Kč), psaníčko (Debenhams, 1099 Kč), náušnice (H&M, 349 Kč), prsteny (Aldo, 299 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám