Hlavní obsah
Foto: Pronina Marina, Shutterstock.com

Foto: Pronina Marina, Shutterstock.com

Nahniličko, naměkko, natvrdo, zastřené nebo raději omeletu? Vejce se dá připravit snad na milion způsobů. Jak dlouho se vaří pravé vějce naměkko?

Neuvedeno
Příprava
4 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks vejce
    3
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce vařte ve vodě cca 4 minuty. Vejce naměkko má tekutý žloutek a někdy lehce i bílek. Špička se odsekává nožem a žloutek se vyjídá lžičkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie295 kJ
Bílkoviny6,3 g
Tuky4,75 g
Sacharidy0,5 g
Sůl0,15 g
SAFA1,5 g
Vláknina0 g
Cukry0,2 g
Související témata:

Načítám