Článek
Postup
01.
Vejce vařte ve vodě cca 4 minuty. Vejce naměkko má tekutý žloutek a někdy lehce i bílek. Špička se odsekává nožem a žloutek se vyjídá lžičkou.

Foto: Pronina Marina, Shutterstock.com
Nahniličko, naměkko, natvrdo, zastřené nebo raději omeletu? Vejce se dá připravit snad na milion způsobů. Jak dlouho se vaří pravé vějce naměkko?
Vejce vařte ve vodě cca 4 minuty. Vejce naměkko má tekutý žloutek a někdy lehce i bílek. Špička se odsekává nožem a žloutek se vyjídá lžičkou.
| Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
|---|---|
| Energie | 295 kJ |
| Bílkoviny | 6,3 g |
| Tuky | 4,75 g |
| Sacharidy | 0,5 g |
| Sůl | 0,15 g |
| SAFA | 1,5 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0,2 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama