Hlavní obsah

Veronika Žilková: Nemám se ráda

Foto: Mona Martinů

Neštěstí ve hře, štěstí v lásce, říká seFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemám se ráda. Vy sebe snad jo? Líbí se vám vaše vlasy, nohy, zadek? Mně moje teda ne. Nohy mám dole hubený, nahoře tlustý. Zadek velikej a vlasy řídké.

Článek

Jak vám jdou či nejdou sporty?

Já při volejbalu prudký míče nevyberu, tenis nedoběhnu, plavu blbě a z kola padám.

A co Člověče, nezlob se, Kanasta, Prší... když prší???

Většinou prohraju, ale silácky říkám: „No a co? Neštěstí ve hře – štěstí v lásce!" a s obavou se dívám na mobil, jestli mi náhodou nepípla nějaká sms o nevěře toho mýho.

A co v partě? Jste vtipné, oblíbené, pohotové?

Tak to už jsem vzdala v patnácti.

A co oblečení, co máte ve skříni, kufru či batohu??

I když si koupím to, co se nosí, já to nosit neumím.

Takže moje odpovědi na tyto otázky jsou: „Ne, ne, nelíbí, fuj!"

A co vaše odpovědi?

Během roku je člověk zapřažený do pracovního procesu, nemá čas na zbytečné myšlenky a sebepozorování, ale během léta přece jen své pracovní tempo trochu zvolní či má pár dní dokonce dovolenou. Najednou jako by se nahromaděné a potlačené špatné pocity dostaly napovrch. Své prostředí – to je váš domov, kancelář... – znáte a pohybujete se tam bez problémů, a najednou stojíte v nezmapovaném prostředí trochu nahé.

Během léta či dovolené člověk nemůže používat svoje zaběhnuté celoroční stereotypy a prověří své skutečné schopnosti. Schopnost vrátit balon, vydejchat kamarádovu manželku, která je z jiného těsta než vy, nebo se zasmát poslednímu místu, které na vás na dovolené zbylo u stolu.

I když se občas nemám ráda, na světě ráda jsem. Máte to taky tak? Právě to divné letní pomalejší tempo dává čas na radost z toho, že zatím do zeměkoule nenarazila jiná koule, že si šílený odstřelovač vybral jinou zemi a že funguje rčení „žádné zprávy jsou dobré zprávy".

Buďte na světě rády! Když vás tlačí boty, dají se vyměnit, život ale ne. Máte jen tenhle jeden a šmytec. Když vám něco nejde nebo něco nevyjde? Když na vás padne mrzutá nálada a máte „bad day" neboli špatný den???

Nikomu neradím, jen se zuby nehty, stejně jako většina z vás, snažím mít z každého dne radost.

Reklama

Související témata:

Načítám