Hlavní obsah

Veronika Žilková: Jaký sex mají naši politici?

Foto: Mona Martinů

Že by se muži jen předváděli před ženami?Foto: Mona Martinů

Reklama

Kdysi králové pro krásu Heleny vedli krutou a dlouhou trojskou válku. Kvůli ženě muži dobrovolně umírali. Možná to krveprolití nebylo jen kvůli tváři, ale i majetku, který s krásou získávali.

Článek

Dnes se majetek mocných politiků získává většinou investicemi spojenými s úplatky, s lobbováním, s falešnými konkursy na státní zakázky či vysoké posty. Že by za tím vším také byl sex a žena?

Žena tam bývá, ale tak nějak trochu bokem. Nejvíc za tím vším panickým a nesmyslným shromažďováním majetku stojí ambice předvést se, udělat dojem. Ambice sice vznikne z touhy zaujmout a ulovit pěknou samičku... a pak tak nějak imponovat všem samičkám. A nakonec ukázat všem samcům světa, že dotyčný je ten nejsamečtější samec pod sluncem.

Silný jedinec v přírodě svými prostředky dělá totéž. Natřásá peří, nafukuje vole, roztahuje paví ocas. To vše většinou doprovází strašným řevem. Tak strašným, aby zastrašil případnou konkurenci, a tak silným, aby ho každá samička, která se pase široko daleko, nepřeslechla.

Dnešní nadsamci řvát neumí, a tak si alespoň pořizují auta se silným motorem, který ten řev za ně obstará. Pořizují si předměty, které jim to natřásání peří nahradí.

Lidé si kupují věci, které nepotřebují, za peníze které nemají, aby udělali dojem na lidi, na kterých jim nezáleží. Kvůli čemu někdo vezme úplatek v desítkách milionů? Kde bydlet má, čím jezdit taky má, u moře byl a luxusní hodinky se mu na ruku vejdou jen jedny.

Že by to dělal kvůli někomu….? Kvůli někomu, koho potřebuje ohromit, vyrazit mu dech a vyslat signál o svých schopnostech? Prostě udělat dojem nashromážděným majetkem? Majetkem, který on ani jeho rodina nepotřebuje ani neužije? Kdo je ten tajemný někdo?

Ten někdo je on sám. Převedeno do slovníku naší rubriky Sex a vztahy jde o toto: Nejprve sbalit ženu, ale zájem o ni vzápětí upadá a následuje onanie vlastního ega.

Na kresleném vtipu by to vypadalo takto: Krásná Helena Trojská sedí osaměle na kraji postele a politik sám sebe uspokojuje – vzrušený pohledem na krabice plné úplatků….

Ach jo. Škoda, že jim nestačí normální sex. To by naše daně i státní pokladna vypadaly úplně jinak.

Reklama

Načítám