Hlavní obsah

Okoukejte sexy styl cizinek 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nechte se inspirovat cizinkamiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

2. díl - Včera jsme se poučily z toho, jak ke své úloze ženy ve společnosti přistupují Švýcarky a Brazilky. Dnes se podíváme do dalších dvou velmocí ženskosti. Copak bychom od nich mohly odkoukat? Francouzky nikam nespěchají a Indky spoléhají na svou duši.

Článek

Francouzky jsou skromné

Naše povědomí o životě ve sladké Paříži se většinou odvozuje ze slavných románů, kde v nás popis něžného pohlaví vzbuzuje představy koketek, kolébky neřesti a volných mravů. Jenomže, dámy, to byl středověk! Dnešní Francouzka klade velký důraz na svou samostatnost, tedy na vzdělání a zaměstnání. Ačkoli navenek působí náš jižní soused coby kolébka módy a elegance, v ulicích to vypadá jinak. Vlastně je nesprávné mluvit o ulicích, protože velká část kouzla Francie spočívá na venkově.

Ve spěchu ne, ve stepu ano!

Větší města se stále více podobají americkému trendu. Fit centra, posilovny a lekce step aerobiku jsou tu na denním pořádku. Ženy na venkově ale dávají přednost pohybu na vzduchu - preferují výlety do hor, jízdu na kole a dokonce jsou módní seskoky padákem.

Běhej rychle, žvýkej pomalu!

V jídelníčku jsou Francouzky skromné a razí heslo, že méně, ale čerstvého, znamená více. Nepodlehly ještě zlozvyku zhltnout něco v letu mezi prací, ale velmi zdravě věnují jídlu čas a klid. Francouzky si nestěžují na malý výběr potravin na trhu, naopak věří, že jim méně kalorií déle uchová mládí. Jak se od nich můžeme poučit? Méně je někdy více a čas investovaný do poklidných prožitků, není čas ztracený.

Indky spoléhají na duševno

Ajurvéda - učení, které usiluje o rovnováhu duše a těla, to je pro Indky mateřské mléko. Jejich životní styl je odvozován od toho, že na tělesném vzhledu až tak nezáleží, a když je výjimečný, je to proto, že skrývá výjimečnou duši. Indky nejsou dobrou cílovou skupinou pro kosmetické firmy, protože základním zkrášlovacím prostředkem je pro ně sezamový olej.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Červená tečka mezi očima symbolizuje ženskou energiiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Krásná zevnitř

S vráskami, natož pak s plastickou chirurgií, si Indky hlavu rozhodně nelámou. Uznávají pravidlo, že čím vyrovnanější jste v životě, tím lepší máte tělo a pleť. Jejich víra říká, jaká jste navenek, to prožíváte uvnitř. Jsou proto zaměřené spíše na svůj vnitřní život, na to, aby v životě dosáhly větší vyrovnanosti.

Podle čela poznáš kosa

Za zmínku stojí jejich zvláštnost v líčení, ona typická barevná tečka u kořene nosu, na spojnici obočí. Barva tečky je totiž jakýmsi veřejným průkazem jejího stavu. Jinou barvu používají ženy vdané, vdovy či dívky, které hledají partnera. Od prvního pohledu je tedy jasno a nemůže docházet k trapasům a lžím.

Co bychom si mohly, my Evropanky, osvojit od Indek? Že se duše každé z nás a dokonce i nálada promítá do naší podoby, do obličeje, očí i kůže. Nezapomeňte se tedy víc soustředit na to, mít krásný a vyrovnaný vnitřní život.

V příštím díle se podíváme na kosmetické umění Mexičanek a tajemství sportovních výkonů Rusek.

Reklama

Související témata:

Načítám