Hlavní obsah

Víte, jak si vybrat ta nejlepší vejce?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vejce patří mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek. Dodávají vašemu tělu kvalitní bílkoviny se skvělou schopností vás zasytit.

Článek

Tušili jste ale třeba, že vám vejce pomáhají chránit zrak?

Prevencí makulární degenerace, hlavní příčiny slepoty ve stáří, je pravidelná konzumace dvou antioxidantů – luteinu a zeaxantinu, které najdete právě ve vejcích. Jaké další látky, vitaminy a minerály obsahuje tato zdraví prospěšná potravina? A jak je to ve skutečnosti s vejci a cholesterolem?

Sledujte značky kvality na obalech potravin

Věděli jste také, že byste neměli omývat skořápku, protože tím odstraníte její ochranný obal? A do kolika stupňů můžete vejce skladovat?

Byli jste navíc překvapeni tím, že se liší informace o vejcích na jejich obalu od těch, které jsou přímo na kódu skořápky? Jak tedy poznáte, odkud vejce pochází?

Podívejte se na naše video, kde najdete odpovědi na své záludné otázky. Pokud chcete vědět víc, sledujte web akademiekvality.cz, kde se můžete zároveň inspirovat chutnými, rychlými a lahodnými recepty.

Značky kvality

Tip na závěr:Při nákupu sledujte značky kvality na obalech potravin. Ty vám zjednoduší výběr. Jedná se například o Klasu, Regionální potravinu, „biozebru“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).

Reklama

Související témata:

Načítám