Hlavní obsah

Vojta Dyk neví kudy kam!

Foto: Daniela Dostálková

Michal Horáček, Vojtěch Dyk a Michaela HořejšíFoto: Daniela Dostálková

Reklama

Nejočekávanější divadelní projekt roku 2009, i tak by se dalo nazvat vyvrcholení dlouholeté spolupráce textaře Michala Horáčka a hudebního skladatele a zpěváka Petra Hapky. Jednu z hlavních písní z této připravované hry nazpíval i Karel Gott! Už víte, kdo je to Kudykam?

Článek

Už za dva měsíce zažije Státní opera v Praze velkolepou show. Vůbec poprvé totiž na jejích prknech zazní 2009 veršů, které má na svědomí jeden z nejuznávanějších českých textařů současnosti Michal Horáček. Nejedná se o klasické divadlo, jak ho můžete znát z běžných představení. Autoři v čele se scénografkou Michaelou Hořejší slibují divákům něco, co ještě nikdy nezažili. Překvapí nás prý nejen strhujícím příběhem a emotivní hudbou, ale také netypickým rozložením scény, lyričností prostředí, kostýmy propracovanými do největších detailů a také 3D projekcí přímo na scéně.

Foto: Daniela Dostálková

Můžete se těšit na neobvyklou scénuFoto: Daniela Dostálková

Kdo je Kudykam

Kudykam je příběh poutníka Martina (Ondřej Ruml), který se rozhodne, že konečně vyjde ze svého pokoje v pátém suterénu Penzionu Svět a zakusí skutečný život tam nahoře. Představení není diváku předkládáno jako hotový příběh s jasnými názory. Měl by vás podnítit k přemýšlení a více než dějově na vás chce působit hlavně lyricky, prostřednictvím zdánlivě různorodých obrazů a nálad. Sám Kudykam vystupuje v hře jako mystická postava (průvodce), kterou ztvárňuje Vojtěch Dyk.

V každém představení by se vedle stálých herců, jako je Naďa Válová, Věra Nerušilová, Nina Divíšková, Jan Maxián či Lucie Šoralová, měl objevit i hvězdný host. Spolupráci na tomto projektu přislíbili např. Jarek Nohavica, Lucie Bílá, Karel Gott, Dan Bárta, Jana Kirschner či Daniel Landa.

Foto: kudykam.cz

Nechte se pozvat do Státní opery PrahaFoto: kudykam.cz

Kudykam je všude!

Přestože je premiéra až za několik desítek dní, můžete na Kudykama už teď narazit na každém rohu. V rádiu máte možnost zaslechnout duet Přišlo mi to vhod v podání Richarda Krajča a Jany Loty nebo píseň Tante cose da veder, jíž celý projekt Kudykam vrcholí a již v českém éteru zpívá Karel Gott. Ve stojanech knihkupectví po celé republice narazíte i na libreto ke hře Kudykam, které doplnil svými malbami profesor Boris Jirků.

Už jen podle hereckého obsazení a zjevné promyšlenosti celého projektu je jasné, že Kudykam bude divadelní šok, který si získá srdce tisíců českých diváků. Teď nám už nezbývá nic jiného než si zaskočit koupit lístky do pokladny Státní opery Praha a pak už se jen těšit…

Reklama

Načítám