Hlavní obsah

Ničí vlasy prodlužování?

Foto: Zbyněk Prokop

Prodloužené vlasy mně vyhovovalyFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

Toužíte po krásných dlouhých vlasech? Žádný problém! Necháte si je prodloužit. Co když už vás ale dlouhá kštice omrzí? Budou pak vaše vlasy zničené? To jsou otázky, na které jsem jela hledat odpověď do kadeřnictví, kde jsem si před čtyřmi měsíci nechala prodloužit vlasy metodou Ring.

Článek

Předem musím říci, že za čtyři měsíce mi vypadly pouze tři pramínky ze 120, které jsem na hlavě měla. S metodou jsem byla spokojená, na rozdíl od té trubičkové, kterou jsem podstoupila asi před deseti lety. Dost mě také vyděsily komentáře čtenářek, které tvrdily u mé reportáže z prodloužení ( Prodloužení vlasů. Zkuste super novinku!), že mi při předělání kadeřník odštípne kroužek i s mými vlasy.

Jak to nakonec všechno dopadlo a jak mé vlasy vypadaly po sundání pramínků, se můžete podívat v reportáži zde:

{stream-video}

Předpovědi se nekonaly!

Kroužky šly dolů rychle a vlasy mi na hlavě zůstávaly. Proces sundání a rozčesání mých vlasů trval něco přes hodinu. Trošku to tahalo, ale co by člověk pro krásu nevydržel, že? Čekala jsem, jakou kúru pak na vlasy dostanu. A hle, kadeřník mi vlasy vyfoukal do hladka a řekl: „A můžete jít!“ Schválně jsem se dívala na zem, kolik vlasů mi vyčesali, ale opravdu to nebyla žádná tragédie.

Byl to nezvyk

Samozřejmě že když si zvyknete, že máte na hlavě hustou dlouhou kštici a pak vám ji sundají, je to nezvyk a máte pocit, že vlasů na hlavě moc nezůstalo. Ale když jsem srovnala video s tím, jak jsem vypadala před prodloužením, není v tom rozdíl. Přesto jsem se rozhodla vlasy ještě jednou „nandat“, protože mi opravdu vyhovovaly. Trvalo to 45 minut a pak jsem dostala novou barvu tedy vlastně tři.

Foto: Zbyněk Prokop

Vlasy se připevňují pomocí kroužkůFoto: Zbyněk Prokop

Péče po sundání

Metoda Ring je mechanická, nedochází k žádnému tavení nebo lepení vlasů na ty vaše. Spoje nastavovaných vlasů však potřebují péči, jelikož se začínají třepit. Takže přestože můžete vlasy použít opakovaně, po určité době, cca po třetím nandání, musí do opravny, kde je zase dají dohromady, aby se znovu mohly použít. Mezitím musíte buď chodit s vlastními vlasy (asi týden), nebo si pořídit druhou sadu, jak to dělá spousta žen, a vlasy střídat.

Sundání vlasů se nemusíte bát, pokud jste v rukou profesionála. Ten by měl vždy zvolit metodu, která bude šetrná k vašim vlasům. Já jsem byla spokojená.

Jaké zkušenosti máte s prodlužováním vlasů a následným sundáváním vy? Pojďte nám o tom napsat do diskuse nebo na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám