Hlavní obsah

Vrásky – nejviditelnější známka stárnutí – se nám mohou dlouhou dobu vyhýbat

Foto: yves-rocher.cz

Vrásky jsou nejčastějším projevem stárnutíFoto: yves-rocher.cz

Aktualizováno

Mluvíme-li o stárnutí pleti, vrásky jsou určitě jeho nejčastějším a nejviditelnějším projevem. Vznik vrásek probíhá postupně a rychlost je ovlivněna genetikou, prostředím, stravou, stresem, návyky a samozřejmě péčí, kterou svému tělu dopřáváme. Pokud do procesu stárnutí včas a správně zasáhneme, můžeme mnohé zachránit.

Článek

Pokud se chceme vráskám vyhnout obloukem, případně vzhled těch už vzniklých zmírnit, je nutné se zaměřit na vrstvu kůže, která se nazývá dermis neboli škára. Kyselina hyaluronová patří mezi základní molekuly, které tvoří strukturu pleti, a je zároveň jednou z nejdůležitějších. Její přirozená tvorba klesá s věkem a je zpomalována i vnějšími vlivy. Pleť se postupně ztenčuje a je křehčí, ztrácí hydrataci a pevnost. Vrásky a jemné linky jsou výraznější zejména na obličeji a dekoltu.

I když nemůžeme zastavit čas, můžeme se poohlédnout po řešení, které působí na biologické mechanismy pokožky s cílem zpomalit projevy příznaků stárnutí a korigovat již přítomné známky stárnutí.

12 let výzkumu a 3 patenty

Experti v laboratořích Yver Rocher po 12 letech intenzivního výzkumu a třech patentech objevili další bezprecedentní účinky rostlin v boji proti vráskám. Řešení představuje kombinace dvou zdrojů aktivních složek, a sice kosmatce krystalového (Ficoïde glacial) a kyseliny hyaluronové přírodního původu.

Foto: yves-rocher.cz

Vysoce koncentrované vyhlazující sérum z řady Filler VégétalFoto: yves-rocher.cz

Kosmatec krystalový, který byl vybrán experty Yves Rocher, je ekologicky pěstován v La Gacilly. Poté se extrahuje tzv. botanickou kryoextrakcí, tedy za studena, což umožňuje extrahovat 100% čistý výtažek z čerstvé rostliny a uchovat všechny jeho účinné látky bez konzervantů, aby byly pletí dokonale vstřebatelné. Čerstvý extrakt z kosmatce krystalového trvale vyplňuje vrásky a podílí se na přirozené produkci kyseliny hyaluronové v samotném srdci pokožky.

Pro ještě lepší účinnost byla do produktů přidána kyselina hyaluronová. Tyto dvě aktivní látky se vzájemně dokonale doplňují ve zcela nové řadě FILLER VÉGÉTAL. Pro získání přírodní a vysoce účinné kyseliny hyaluronové využili experti Yves Rocher fermentaci. Jde o prastarý, přirozený a účinný proces, který obohacuje složky, přičemž kyselina hyaluronová je v tomto případě 100% přírodního původu.

Foto: yves-rocher.cz

Nová řada kosmetické značky Yves Rocher Filler VégétalFoto: yves-rocher.cz

Krok za krokem

Kosmatec krystalový se sklízí ve výzkumném zemědělském centru v La Gacilly. Po sběru nastupuje kryogenní mletí a působení velmi nízkých teplot (−70 °C) na buňky rostliny pod kontinuálním proudem kapalného dusíku při −196 °C. Tím se získá surový extrakt. Následně dochází k fragmentaci rostlinné stěny pomocí enzymatické hydrolýzy a sběru extraktu, který je snadno využitelný pro pleť. Posledním krokem je čištění a stabilizace finálního extraktu z kosmatce krystalového.

S novou řadou FILLER VÉGÉTAL kosmetické značky Yves Rocher dosáhnete okamžitě vyplněné pleti, která bude svěží a hydratovaná. Vrásky budou den po dni vyplňovány. Proces stárnutí pleti tedy bude zpomalen, nebo dokonce oddálen.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám