Hlavní obsah

Vše o hemoroidech

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hemoroidy jsou rozšířené úseky žilního systému v oblasti konečníku. Příčinou jejich vzniku je nepoměr mezi tlakem v krvi a pevností stěny žilního systému.

Článek

Existují rizikové faktory, které tvorbu hemoroidů ještě podpoří. Jedná se především o věk, vrozené dispozice, obezitu, sedavé zaměstnání nebo nedostatek fyzické aktivity.

Hemoroidy se jen zřídka objevují u osob mladších 25 let. U osob ve věku nad 50 let je to více než polovina české populace. Často postihují také ženy ve vysokém stupni těhotenství, kdy dochází ke zvýšení tlaku plodu na cévní systém matky, a po těžkých porodech.

Hemoroidy se projevují zácpou, bolestivým a namáhavým vyprazdňováním, přítomností krve a hlenu ve stolici, pocitem tlaku v konečníku. Typickým projevem je svědění v oblasti konečníku a praskliny análního otvoru.

Víte, jak přizpůsobit svůj jídelníček?

Citrony jsou bohatým zdrojem vitaminu C

Je vhodné zvýšit příjem vitaminu C a vlákniny v přirozených potravinách. Vhodné jsou rovněž hrušky, borůvky, švestky, meruňky, banány, čočka, ovesné vločky, sója, fazole, neloupaná rýže, kedlubny, brambory, ořechy a sušené ovoce. Ideální jsou sušené švestky a sušené fíky.

U sušeného ovoce volte nesířené bioprodukty. V neposlední řadě se zaměřte na citrusy, které obsahuji přirozené flavonoidy zpevňující žíly. Naopak se vyhněte stravě a nápojům, které mají močopudné účinky, jako jsou kofein a alkohol. Nedoporučují se také mléčné výrobky, které způsobují tvrdší stolici. Při potížích s hemoroidy nikdy nepoužívejte projímadla.

Rady, které vám poskytnou úlevu

Neseďte bez přestávky déle než 45 minut, dělejte si aktivní přestávky. Máte-li sedavé zaměstnání, zaměřte se na výběr správné židle, která nemá ve svém středu otvor. Mezera uprostřed způsobí, že právě oblast konečníku se může více vytlačit a žíly roztáhnout.

Pohyb je základ. Stačí pouhá procházka s domácím mazlíčkem. Spokojenost přinese nejen němé tváři, ale především vám!

Udržujte pravidelnou přiměřenou fyzickou aktivitu, která podpoří pravidelné vyprazdňování. Stačí krátké procházky nebo relaxační cvičení. Nevhodná aktivita je jízda na kole.

Zapomeňte na drsné hygienické pomocníky svých babiček. Vsaďte tentokrát na kvalitní toaletní papír

Používejte měkký, neparfémovaný toaletní papír a nakonec si utřete oblast konečníku speciálním zvlhčeným ubrouskem určeným pro intimní hygienu.

Zvolte vhodného pomocníka z lékárny, který uleví vašim potížím. Vyzkoušejte zdravotnický prostředek Hemostop Gel Max z prémiové řady Da Vinci Academia. Díky unikátnímu složení obsahujícímu kombinaci dubové kůry, boswellie, aloe vera a dalších devíti bylin působí již při prvotních problémech spojených se zrodem hemoroidů (svrbění, štípání a pálení konečníku). Hemostop Gel Max využívá ve svém složení boswellii prokazující mimo jiné stahující antioxidační vlastnosti přispívající k rychlé úlevě od hemoroidů. Navíc obsahuje Aloe Vera pro zklidnění pokožky při podráždění a svědění v oblasti konečníku.

Přípravek je vhodný a bezpečný i pro těhotné a kojící ženy.

Hemostop Gel Max je k dostání ve vašich lékárnách.

Více informací o přípravku se dozvíte na internetových stránkách: www.hemostop.cz.

Reklama

Načítám