Hlavní obsah

O mužích nahlas i potichu 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Moderní je mírný rozcuchFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

2. díl - A je tu další díl našeho povídání o mužích. Budeme se snažit zjistit, zda superman žije. Někdy stačí jen trochu „zatlačit na pilu" a svůj idol můžete mít doma. Vlasy ovlivňují celkovou image, má-li ten váš i stylingové přípravky, jste na dobré cestě.

Článek

Muži rádi chodí po uplynutí určité doby ke kadeřnicím. V menší oblibě mají každodenní mytí hlavy. Na svých vlasech lpí hlavně v době, kdy začínají mít vysoké čelo a výrazné kouty. Ano, v případě mužů je potřeba se zaměřit na vlas i pleš, která je opředená pozitivními mýty.

Ustálený rituál mytí hlavy ráno nebo večer vlasům prospívá

Pro mužské vlasy je důležité každodenní mytí, protože jejich vlasy mají více mazových žláz. Ale vlas absorbuje všechny pachy a nečistoty, kterých je dobré se zbavit každý den. Při krátkém sestřihu jsou mytí a následná úprava tak snadné. Tvorba lupů je u mužů častější než u žen. Ale i na to existuje vlasová kosmetika, nejoptimálnější je řada Alcina. Muži by měli používat vlasovou kosmetiku, která je pro ně určena, a zapomenout na šampony pro celou rodinu. Stejně se pro ně nedoporučuje kosmetika „dva v jednom", která vlasy zatěžuje.

Tvar účesu záleží na osobnosti muže

Někomu sluší dlouhé vlasy, jinému vyhovuje sestřih na „ježka", další si zakládá na dlouhé patce, která se dříve nosila hozená dozadu, nyní se nechává přepadávat do čela. Stále častěji se objevuje i vyholená hlava, aby se zneviditelnila nebo předběhla počínající pleš. Takový přístup je mužům vlastní, udělat z nedostatku přednost. Nutno podotknout, že to některým mužům skutečně sluší.

I u mužů ovlivňují účesy celebrity. Moderní muži touží stejně jako ženy po perfektním vzhledu svého účesu a vzhlížejí se v idolech doby, dříve to byl Elvis Presley, teď je to Brad Pitt nebo David Beckham.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedKaždodenní mytí vlasů je důležitéSoučasné trendy

Krátké vlasy jsou důležitým kritériem opravdu in pánského účesu. Letos se nosí malý rozcuch, který se vytvoří celkem snadno a na krátkých vlasech i lehce drží. Jednodušeji řečeno, muž získá za pomoci stylingových přípravků takovou image, na kterou bude mít zrovna náladu. Nejžhavějším trendem pro mladé je vyčesaná ofina a la kohout jako u Leoše Mareše a pro muže kratičký sestřih jako Václav Klaus.

Muži používají nejen pěsticí vlasovou kosmetiku, ale v této době zejména stylingovou. Ano, milé dámy, život se jim začíná stávat stejně drahým jako nám.

Když se vytvoří pleš

Pleš vzniká z mnoha důvodů, nejčastější příčinou je vysoká hladinu testosteronu, s tím se také pojí pověra, že plešatí muži jsou sexuálně náruživější než vlasatci. Ale vzhledem k tomu, že mnohým mužům řídnout vlasy ve stáří, nebude to nejpravdivější tvrzení. A jsou muži, kterým pleš vyloženě sluší, třeba Sean Connery, Bruce Willis apod. Než začnou vlasy padat, mohou použít vlasová séra, které od různých značek koupí nejlépe v lékárnách.

Barvení vlasů u mužů

Je stejně běžné jako u žen, a to nejen pokud jde o přelivy, ale i melíry či všemožné podbarvování. Současné trendy hovoří pro barvení. Houfně mizejí prošedivělí muži. Zvláštností není ani trvalá, vyhlazování vlasů.

Příští díl věnujeme odchlupení, tj. depilaci, jak na to, aby byl hladký jako miminko.

Reklama

Související témata:

Načítám