Hlavní obsah

Vychovávám cizí dítě!

Reklama

Česká republika je všeobecně považována za extrémně ateistickou zemi. Také tomu odpovídá naše morálka – zhruba každé páté dítě není podle testů biologickým potomkem testovaného muže. Téma „kukaččích“ dětí otevřel i Dámský klub na Frekvenci 1.

Článek

Aneta, Linda a Vlaďka radily Luďkovi, který na rádiový web napsal: „Holky, právě jsem se od své manželky dozvěděl, že třináctiletá dcera, kterou spolu máme, není moje. Vychovávám vlastně cizí dítě, které z celého srdce miluju. Ale začal jsem nenávidět svou ženu. Podvedla mě strašně!“

Protože je takové poznání určitě šokující a bolestné, moderátorky se posluchače snažily spíše uklidnit, Linda Finková se dokonce ženu snažila hájit: „Možná se to stalo v době, kdy jste měli nějaké problémy, nespali jste spolu. Třeba vám to neudělala schválně. Dítě za to nemůže a je dobře, že ho milujete.“ To Aneta Christovová se svou bulharskou krví reagovala s větší vášní: „Já bych jí asi nejdřív trošku rozbila kokos, čímž nechci navádět k násilí, spíš by mi v tu chvíli ruplo v bedně a na chvíli bych ji asi vyhodila z domu,“ pak ale smířlivě dodala: „Jenže, je tam to dítě, tak asi ne. To bych rozhodně milovala stejně.“

A protože další průvodkyně Dámského klubu Vlaďka Pirichová vyzvala posluchače k reakci na téma nebiologických dětí, sesypala se na Frekvenci 1 nečekaná smršť sms a e-mailů. Zde si můžete přečíst výběr:

Míša: „Já asi vychovávám cizí dítě, místo krásné roztomilé dcerky mám doma malého satana s růžky – holky, to je mazec, už skoro dva roky, a žádná změna."

Iva: „Ahoj, holky, my máme vlastní děti, ale chovají se hůř než nevlastní. Takže je jedno, kdo je biorodič. Hlavně když vztahy pěkně fungují…"

Katka: „ Ahoj, mě od 10 let vychovávala babička, protože mě naši nejspíš nezvládali, mám ještě dva sourozence. Babička pro mě byla mámou, velice jsem ji milovala. S mámou teď vycházím dobře, ale tou pravou mámou pro mě vždycky bude babička."

Míra: „Mám o patnáct let starší přítelkyni a ta má dvě děti 12 a 14 let. Berou mě spíš jako strejdu a je to v poho, i když chlapi v hospodě mají řeči. Tak jim na to říkám, že já to aspoň měl bez potu a dřiny."

Kuba: „Ahoj, zdravím Frekvenci 1. Já jsem se o Vánocích dozvěděl po 25 letech, že můj biologický otec je úplně někdo jiný… Člověk, který mě vychoval, si myslel, že jsem jeho syn, a myslí si to dodnes. Pravdu mu říkat nechci, abych mu v jeho očích nevzal syna. Tahle zpráva pro mě byla velký šok. Ale na druhou stranu mi bylo líto mámy, která s tím pocitem musela žít celých 25 let a držet to v sobě. Myslím, že dneska na tom nesejde, člověka, který mě vychoval, považuju za svého otce a mamince bych vzkázal, že jsem jí to odpustil a mám ji moc rád!"

Dámský klub rádia Frekvence 1 můžete poslouchat každé všední dopoledne mezi 10 a 12 hodinou.

Reklama

Související témata:

Načítám