Hlavní obsah

Výživa pro vaše vlasy? Jedině super ovoce!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto už je dávno pryč, ale sezona super ovoce je v plném proudu! Dopřejte svým vlasům dávku vitaminů.

Článek

Naše vlasy trpí změnou ročního období, doprovázeného častými výkyvy teplot, stejně jako naše pokožka. Suché vlasy se kvůli nízkým teplotám ještě více vysušují, mastné vlasy se pod čepicí mastí ještě rychleji a roztřepené konce taky ne a ne zmizet. Ať už jsou vaše vlasy jakékoliv, dodejte jim sílu a vitalitu v podobě vitaminů a výtažků ze superovoce.

Suché vlasy potřebují výživu

Výjimečnost avokáda není jen v jeho jemné chuti, která si získala již tolik příznivců. Olej z něj získávaný je skvělým pomocníkem pro suchou pleť i oslabené vlasy, které dokáže hydratovat a regenerovat. Podobné účinky nabízí také bambucké máslo, tuhá žlutá pasta bohatá na vitaminy A, D, E a F, a proto je hojně využívána ve vlasové kosmetice. Pokud se tyto dvě látky spojí s olivovým olejem a dalšími aktivními složkami, vznikne vyživující koktejl pro pružné, hedvábné a lesklé vlasy. Bambucké máslo si úžasně rozumí i s dalšími oleji, například v kombinaci s jojobovým, makadamiovým a mandlovým olejem může zachránit a zkrotit velmi suché vlasy.

Olej získávaný z avokáda je skvělým pomocníkem pro suchou pleť i oslabené vlasy

Méně známé druhy super ovoce

Velmi poškozené vlasy s roztřepenými konečky ocení péči s obsahem super ovoce s blahodárnými vlastnostmi, známé jako amla neboli indický angrešt. Amla olej má tu vlastnost, že dokáže posílit poničené vlasy a znovu jim navrátit chuť do života. Bobule acai jsou dalším druhem super ovoce, které si postupně získává svou popularitu a není divu! Nejen, že jsou bohaté na antioxidanty a mají zřetelně čokoládovou vůni, ale dokážou také zvýraznit barvu vlasů a udržet ji déle zářivou.

Acai jsou bohaté na antioxidanty a dokážou zvýraznit barvu vlasů a udržet ji déle zářivou

Věděla jste, že jablko je také super ovocem?

Jablka patří k nejběžnějším druhům ovoce a po celém světě se pěstuje celá řada různých odrůd. Jsou nejen skvělou pochoutkou, ale díky vysokému obsahu vitaminů nabízejí celou řadu benefitů pro lidské tělo. Pokud vás trápí slabé vlasy, klíčem k jejich posílení jsou právě výtažky z jablka, a to díky zpevňujícím vlastnostem. Podobný název, ale odlišné benefity má granátové jablko. Toto super ovoce je pěstované již od starověku a obsahuje jeden z největších podílů antioxidantů ze všech druhů ovoce a zeleniny. Jeho zvláčňující schopnosti a obsah posilujících proteinů a ovocných kyselin jsou ideální k péči o vlasy jemné a bez objemu.

Síla výtažků ze super ovoce inspirovala tým Garnier k vytvoření vlasové péče Fructis pro efektivní řešení nejběžnějších vlasových problémů. Všechny produkty jsou bez obsahu parabenů a přicházejí v barevném recyklovaném a recyklovatelném super obalu!

Nakupovat můžete zde!

Vlasová péče Garnier, bez parabenů a nyní i v recyklovaném super obalu

Reklama

Načítám