Hlavní obsah

West Side Story v březnu 2017 v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký muzikál v originální podobě, původním znění a s hvězdným broadwayským obsazením. Věčný příběh zakázané lásky na motivy Romea a Julie zasazený do ulic západního New Yorku znovu ožívá!

Článek

Uvedení West Side Story na Broadwayi v roce 1957 kompletně přepsalo historii muzikálového divadla a rychle se stalo jedním z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších muzikálů všech dob. Ani po 60 letech nepřestává tato broadwayská klasika, plná nesmrtelných hitů Leonarda Bernsteina (“Maria”, „Tonight”, „Somewhere”, „America”, či „I Feel Pretty”), fascinovat diváky po celém světě.

V sezoně 2013/2014 ji při turné po 16 evropských zemích (Itálie, Velká Británie, Francie, Belgie, Německo...) zhlédlo neuvěřitelných 275 000 diváků. Klíčovou úlohu při hudebním nastudování sehrál multitalentovaný hudebník Donald Chan – dirigent, pianista, hudební režisér v jedné osobě, který je supervizorem celého projektu, vybíral osobně všechny účinkující a bude stát v čele dvorního orchestru West Side Story i v Praze.

West Side Story se stala jedním z nejúspěšnějších titulů na Broadwayi a v roce 1961 se dočkala i filmového zpracování. V režii Jeroma Robbinse a Roberta Wise film slavil triumfální úspěch a získal 10 Oscarů, mimo jiné za nejlepší film, režii, vedlejší role, výpravu, střih či hudbu.

Cenami ověnčená a kritikou ceněná West Side Story – The Broadway Classic je jediná produkce, která v sobě snoubí všechny prvky původního nastudování tohoto muzikálu – originální choreografii Jeroma Robbinse, dojemné libreto Stephena Sondheima a nepřekonatelnou hudbu Leonarda Bernsteina. V sezoně 2016/2017 se diváci dočkají nového nastudování této nesmrtelné klasiky v režii Robbinsova žáka Joeye McKneelyho, které si klade za cíl oslavit 100leté výročí jejích tvůrců, pod názvem West Side Story – Centennial Jublilee Production.

West Side Story

Všichni tanečníci a zpěváci prošli náročným výběrem při dlouhých talentových zkouškách. V Praze se tak divákům představí jen ti nejlepší z nejlepších.

Jenně Burns v roli krásné Marie (účinkovala v této roli například i ve floridském Asolo Repertory Theatre a americké publikum ji mohlo ocenit i v celé řadě dalších muzikálů, například Legally Blond nebo Into the Woods) bude stát po boku urostlý Tony v podání Kevina Hacka, který má na kontě značné množství muzikálových rolí, například Gabe v Next to Normal, kapitán Billy Pierce v The Civil War (nominace na cenu za nejlepšího herce), Enjolras v Les Misérables (nominace na cenu NJACT) nebo hvězdně obsazený The Broadway Concert: Live.

23.–26. 3. 2017 Kongresové Centrum Praha

Vstupenky v prodeji v síti Ticketportal, Ticket Art a Ticketpro. Více informací na www.jvagentura.cz nebo www.facebook.com/jvagentura.

Související témata:

Načítám