Hlavní obsah

Za co utrácet? Za věci, které jsou výhodné

V době konzumu je těžké odhadnout, zda má nákup daných věcí smysl. Čím se řídit, abyste nelitovala?

Článek

Stává se vám, že si v euforii pořídíte něco, co posléze odložíte na dno skříně a nikdy to nepoužijete? Možná byste se divila, kolik vám už doma leží v podobě takových věcí peněz. Pokud chcete, aby vám radost z nákupu vydržela delší dobu než jedno odpoledne, zkuste o pořizované věci uvažovat z dlouhodobého pohledu. Sepište si, na kolik vás vyjde měsíční nebo roční užívání, jestli vám dokáže skutečně ušetřit čas a práci, a porovnejte ji s dalšími alternativami.

Je to rychlejší, nic mě nebolí, nemusím nic uklízet a ještě ušetřím. Proč jsem se o přístroji Lumea nedozvěděla dřív?

Proč je holení drahé?

Uveďme si příklad: právě se rozmýšlíte, jak dlouhodobě řešit odstraňování chloupků. Jestli i nadále používat žiletku s vyměnitelnými břity, což vám zabere hrozně moc času a nebaví vás to. A ani náklady nejsou zrovna nejnižší. Gel na holení vás vyjde minimálně na 100 Kč, balzám po holení také a za rok spotřebujete alespoň čtyři balení. Holicí strojek včetně náhradních břitů, které vyměníte jednou za měsíc, stojí, řekněme, 600 Kč. Celkem tedy za odstranění chloupků vydáte cca 1400 Kč ročně. A to nepřepočítáváme na peníze čas, který vám samotné holení zabere.

Jedna Lumea, nebo mraky holítek, gelů na holení a zklidňujících balzámů?

IPL = výhodnější, rychlejší, dokonalejší

Máte ovšem alternativu – ošetření na bázi intenzivního pulsního světla (IPL), které můžete provádět doma. Ošetření je rychlé, bezbolestné, nedráždí pokožku a nepotřebujete k němu žádné gely ani balzámy. Navíc jej nemusíte opakovat každé tři dny, ale po úvodních čtyřech kolech ve dvoutýdenním intervalu vám pokožka vydrží krásně hebká až osm týdnů. Že to zní skvěle? A je to jednoduché! Před prvním použitím chloupky naposledy oholte. A pak už budete používat jen Philips Lumea. Nemusíte ani řešit intenzitu nastavení, protože vám ji při prvním použití doporučí inteligentní senzor. Přiložíte Lumea k pokožce pod úhlem 90° a zmáčknutím tlačítka vyšlete na kořínky chloupků pulsní světlo, které je uspí a způsobí vypadnutí chloupků a zpomalení jejich růstu. Zároveň máte k dispozici čtyři nástavce na nohy a ruce, obličej, podpaží a oblast bikin, aby bylo ošetření jednotlivých partií ještě pohodlnější.

Oblast bikin ošetříte za dvě minuty. A dalších osm týdnů máte klid!

Pořizovací cena Philips Lumea je sice vyšší – stojí 14 999 Kč –, ale při běžném používání je její životnost až 20 let, takže pokud to rozpočítáte na jednotlivé roky, zaplatíte ročně jen 750 Kč, což je výrazně méně než u holení. Navíc máte 90 dní na testování, během nichž můžete produkt vrátit, pokud byste čirou náhodou nebyla spokojená.

Zajímá vás, jak ošetření pomocí Philips Lumea probíhá? Podívejte se zde.

Přístroj Lumea můžete použít s kabelem i bez něj – takže prakticky kdekoliv

Reklama

Načítám