Hlavní obsah

Zabijáci vášně

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vraťte svému životu vášeňFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vztahu se po několika měsících, ba i týdnech, vytrácí chuť a zájem o sex. Intimnosti se stávají pouhou rutinou, povinností, denním úkolem ke splnění. Nic ale není ztraceno. Rozhodněte se pro znovunalezení touhy a vraťte svému sexuálnímu životu vášeň.

Článek

Milování a něha neoddělitelně patří k partnerství. Sexuální touha se v něm bohužel mění, po čase chuť na milování klesá, přiblíží se spíš k duševní souhře, což pociťují zejména páry žijící v dlouhodobém svazku. Stává se, že sex už nepovažují za tolik důležitý. Zamilovanost a spontánnost vztah opouští, ke slovu se hlásí běžné denní problémy, které si žádají větší pozornost než intimní kontakt. To, že se sexuální absence přehlíží a neřeší, vede k odcizení. Většinou je to tak, že muž si stěžuje na nedostatek sexu, žena na nepochopení, které údajně vede k jejímu nezájmu, nicméně pravda je někde uprostřed.

Nemám zájem

Touha je ovlivňována řadou negativních faktorů. Zdravotní problémy, nemoc, užívání léků (antibiotika, antidepresiva), hormonální hladina, stres, únava, strach - to všechno řídí vaši chuť na milování. Mužské i ženské tělo ovládá v sexuální touze hormon testosteron. Když klesne na nižší úroveň, sníží se tím chuť na sex, nebo se zcela vytratí. Rozdíl je ale v tom, že u žen klesá tato hladina na bod mrazu několikrát měsíčně, což výrazně promlouvá do programu v ložnici. Přitom mužské tělo nedovolí, aby testosteron klesl tak výrazně, že by to zničilo sexuální apetit. Je to snad vysvětlení?

Ne tak docela. Vymlouvat se na to nemůže nikdo. Víš, zlato, dneska zase ne, já to mám genech, problému neuleví. Co ale dělat, jestliže rozum správně napovídá, že vyhýbat se sexu není řešení, ale tělo se k tomuto rozhodnutí příliš kladně nestaví? Nechcete už sedět každý večer s partnerem u televize v sepraném bavlněném pyžamu s délkou pod kolena a dívat se na seriály? Tak je nejvyšší čas zakročit a znovuobjevit radost ze sexu. Poradíme, na co se zaměřit, aby výsledky přispěchaly na pomoc co nejdříve - a s nimi spojená rozkoš.

Oproštění od starostí

Problém: Obava, průšvih v práci, finanční dluh. To všechno hodně zatěžuje. Dusíte to v sobě a partnera při pokusu o něžnost odbudete slovy, že vás opět bolí hlava, než abyste se mu svěřila.

Řešení: Ať už je to cokoliv, proberte to s ním a nenuťte se do sexu, jinak pohřbíte i poslední zbytky žádostivosti. Problém si poctivě definujte a snažte se ho odstranit dřív, než vás zničí, jinak na něj budete neustále myslet. S nadsázkou řečeno: Při sexu se moc myslet nemá.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Odložte starosti stranouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Výměna léků

Problém: Pozorujete, že dříve jste měla o mnoho víc apetitu než teď. Cítíte se unavená, slabá, nervózní, roztěkaná, vašeho útlumu si případně všímají i ostatní.

Řešení: Přeptejte se lékaře na účinky všech svých užívaných léků, od antikoncepce přes antidepresiva po tabletky na chřipku. Mohou snižovat sexuální touhu. Pokud to bude možné, nechte si je vyměnit za jiné.

Změna prostředí

Problém: Rutina a důvěrně známý domov ve vás aktivují pohodovou a nenucenou atmosféru s bačkorami na nohách. Nemáte potřebu cokoliv podnikat.

Řešení: Vypůjčete si chatu od přátel, objednejte zapadlý hotýlek uprostřed neznáma a vychutnávejte si dobrodružství se vším všudy. Neosobní hotelový pokoj a nenápadně pootevřené vstupní dveře, aby vás personál mohl kdykoliv nachytat při hrátkách, dodají tolik potřebnou dávku vzrušení a adrenalinu.

Reklama

Načítám