Hlavní obsah

Zámek? Zábava pro dospělé i pro děti

Foto: Kinský dal Borgo, a.s.

Zámek Karlova Koruna láká svou nabídkou i nejmenší návštěvníky, děti jsou vítány!Foto: Kinský dal Borgo, a.s.

Malebný barokní zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou je dílem světoznámého architekta J. B. Santiniho. Zve k návštěvě dospělé a hlavně děti. V dubnu, květnu a červnu je otevřeno o víkendech a o svátcích, v červenci a srpnu pak celý týden mimo pondělí.

Článek

Barokní zámek skýtá mnoho neobyčejných zážitků pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci mají na výběr z mnoha výukových programů, kulturních i sportovních aktivit. Co si můžete vybrat?

  • Prohlídky zámku pro nejmenší návštěvníky s komtesou Norou -
  • Výukový program pro ZŠ Baroko a Santini -
  • Výukový program pro ZŠ Výchova šlechtických potomků -
  • Dětské programy pro MŠ Z pohádky do pohádky a Vánoce letem světem -
  • Program s lesní tematikou Zámeckým lesoparkem -
  • Pohádková cesta zámeckým parkem -
  • Běh parkem s pomocí orientační mapy -
  • Komponované programy pro seniory -
Foto: Kinský dal Borgo, a.s.

Král Květoslav a královna JasmínaFoto: Kinský dal Borgo, a.s.

9. ročník Plesu princů a princezen

Dne 20. května 2018 přijede na zámek Karlova Koruna král Květoslav s královnou Jasmínou a svojí družinou a přivezou pohádky. Královský pár bude přijímat audience malých princů a princezen, pro děti budou připraveny soutěže v zámeckém parku a na nádvoří se uskuteční královský jarmark a kulturní program. Každá malá princezna či malý princ se mohou nechat vyfotit u dvorního zámeckého fotografa.

Foto: Kinský dal Borgo, a.s.

Zámecký koutek pro dětiFoto: Kinský dal Borgo, a.s.

Pohádková cesta zámeckým parkem

Novinkou letošní sezony bude nová pohádková cesta zámeckým parkem. Každý zámecký park má za svou bohatě tepanou bránou nějaké tajemství. I my ho máme a rádi se o něj s vámi podělíme. V našem parku byl zaznamenán zvýšený výskyt tajemných postav – skřítků a víl. Tyto bytosti střeží park a pomáhají stromům a vy je můžete potkat na naší pohádkové cestě.

Foto: Kinský dal Borgo, a.s.

Karlova Koruna – Pohádkový průvodceFoto: Kinský dal Borgo, a.s.

Cesta je otevřena od dubna a následně pak celoročně. Pohádkový průvodce je možné zakoupit v pokladně zámku během otevírací doby.

Po celou letní sezonu bude pro návštěvníky zámku otevřena restaurace Zámecká terasa, která nabízí kvalitní gastronomické služby včetně možnosti uspořádání svateb a eventů. www.zamecka-terasa.cz

Těšíme se na vás!

Reklama

Načítám