Hlavní obsah

Zaplatila jsem za svoji hloupost!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dovolené byly nádherné, ale...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Téma týdne: Jak se žije na dluh. Mnoho z nás to určitě zná, jak snadno se člověk může zadlužit. Kartu, která vám přijde poštou, že si ji můžete aktivovat, si pěkně schováte pro případ nouze. Ať chcete, nebo ne, stejně dřív či později po té kartě sáhnete.

Článek

Jsem sama s dětmi, vždy jsem práci měla a snažila se nebrat si žádnou půjčku, ale stalo se, že jsem poznala, teď už bývalého, přítele, který byl na tom finančně velice dobře. Po několikaměsíční známosti mě pozval na zahraniční dovolenou, vše samozřejmě zaplatil, ale asi si neuvědomil, že je taky potřeba nakoupit potřebné věci, když se jede k moři, které něco stojí, a na to mi bohužel nepřispěl. Mně bylo trapné poprosit ho, ať mi přidá na drobnosti, krémy, plavky, šatičky - však víte, co k tomu patří. Tak jsem sáhla po kartě a vybrala 5000 korun. Samozřejmě abych měla u sebe i nějaké to kapesné.

Situace se opakovala

Dovolenou jsem si užila, kartu jsem začala splácet a zanedlouho přišla další zahraniční dovolená a situace se opakovala. Znovu jsem šla vybrat a dluh, který na kartě ještě nebyl zaplacen, naskočil o něco více. Říkala jsem si: Tak to budu splácet, nějak to tam dám. Ale už se mi to odráželo v rozpočtu pro domácnost.

A přišla další dovolená, opravdu zajímavá, ale to už bylo nad mé síly. Neuměla jsem příteli říci ne, viděla jsem, jak se těší. Chtěl po mně, ať si pořídím nějaké krásné šaty, že si na té dovolené zajdeme do divadla. Asi víte, kolik takové šaty stojí, ty nejlevnější kolem 2000 korun i více, když chcete vypadat hezky pro přítele. Když jsem mu řekla, že nemám tolik peněz, tak se jenom smál a asi si myslel, že si dělám srandu.

Našla jsem si jiného, ale...

Už jsem neříkala nic, ale v duchu si přála, ať se něco stane, úplně mě přešla chuť na dovolenou. A stalo se, potkala jsem někoho jiného, zrušila jsem dovolenou, následky byly nepříjemné a do dneška splácím dluh a úroky, bohužel za svou hloupost.

Máte také podobné zkušenosti? Zadlužily jste se? Napište nám svůj příběh. Dnes máte poslední příležitost stát se redaktorkou a napsat na téma Jak se žije na dluh svůj příspěvek a získat tak 500 korun! Do dnešních 12.00 hod. nám pošlete svůj příběh na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám