Hlavní obsah

Zastavte čas a vyhlaďte vrásky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pravidelná péče o pleť je základemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpomalit stárnutí je touha stejně stará jako lidstvo samo. Všichni chtějí dlouho žít, ale nikdo nechce být starý. Co dělat, abyste čas trochu pozastavili?

Článek

Dá se proti vráskám bojovat? Když se budete pravidelně starat o pleť, aby si zachovala svoji pružnost a vláčnost, tvorbu vrásek výrazně zpomalíte. Již vzniklé se špatně odstraňují, ale pomoc existuje. Přibývají stále nové metody, které váš obličej vyretušují.

Injekce je napraví

Nejběžnějším způsobem pro odstranění vrásek jsou botulotoxinové a kolagenové výplňové injekce.

Botulotoxin působí na nervový systém. Vpíchnutý botulotoxin znecitliví nervová vlákna, a tím se znehybní příslušný sval, který ovlivňuje mimické vrásky. Metoda se používá hlavně pro okolí očí, úst a kořene nosu. Je velmi účinná a zákrok trvá jenom několik minut. Účinek umrtvení trvá čtyři až šest měsíců.

Další možností jsou kolagenové výplňové materiály. Injekcí se vpraví do postižené oblasti a vyplní prohlubeň vrásky. Tato metoda odstraňuje střední i hluboké vrásky, dá se tím i napravit ztracená plnost obličeje, tj. propadlé tváře. Před použitím je potřeba provést test snášenlivosti na výplňový materiál.

Sloupněte je chemickým peelingem

Principem chemického peelingu je slupování epidermis chemickou látkou. Podle účinku jej dělíme na povrchový, střední a hluboký. Po kúře je pleť hydratovaná, vrásky se zjemní a vymizí nedostatky způsobené sluněním. Dochází k intenzivnímu viditelnému vylepšení vzhledu pleti. Ošetření je ideální dvakrát do roka.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Aplikace botulotoxinu trvá několik minutFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyplňte je Thalgo masáží

Jedná se o ošetření nejvýraznějších vrásek v obličeji pomocí dvojité masky ve formě proužků a gelu a následné masáže proti vráskám. Proužky masky jsou aplikovány přímo na nejvýraznější vrásky pleti a na zbývající plochu pleti je aplikována gelová maska, která okamžitě splyne s pokožkou a vytváří efekt druhé pleti. Aktivní látky obsažené v proužcích masky prohlubeň vrásky nabobtná a tím dochází k viditelnému zmírnění vrásky.

Zregenerujte pokožku diamantovou mikrodermabrazí

Je velmi šetrná neinvazivní přístrojová metoda k odstranění vrchní vrstvy již neživých odumřelých buněk kůže. Zlepší se průchodnost pokožky a tím se zjednoduší vstřebávání výživných látek. Během zákroku se zlepší lymfatická drenáž, to vede k potlačení otoků, stimulaci krevního oběhu a detoxikaci kůže. Účinky mikrodermabraze dochází postupně k novotvorbě kolagenních a elastinových vláken a tedy k žádanému omlazení pokožky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dopřejte si návštěvu kosmetického salonuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyretušujte vrásky metodou fotoomlazení

Převratná nová technologie, která využívá intenzivního pulzního světla a radiofrekvenčního proudu, se nazývá fotoomlazení. Širokospektré světlo odstraňuje pigmentaci, rozšířené póry a cévky. Při ošetření dochází k efektivnímu prohřátí hlubokých částí pokožky, tím je pozitivně ovlivněna syntéza kolagenu. Je potřeba asi šest ošetření, než je výsledek dokonalý.

Stárněte v rychlé době pomalu

K pomalejšímu stárnutí pleti přispívá i vyvarování se stresových situací. Všimli jste si, jak politik během dvou let zestárne? Desetihodinový spánek pleť vyhladí stejně jako liftingová maska. I dostatek tekutin se na pleti pozitivně projeví. O škodlivosti kouření na pleť není třeba mluvit. Důležitá je i usměvavá nálada a celková spokojenost, která se pokaždé v tváři odrazí.

Související témata:

Načítám