Hlavní obsah

Zavírejte potichu – už žádné bouchání!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nových kvalitních kuchyních je tlumené zavírání již standardní. Nečekejte, až vám doslouží vaše stávající kuchyně, a zavírejte potichu třeba již zítra.

Článek

Čím se odlišují nové kuchyně od těch starších? Za posledních 10 let se sice změnily módní trendy, ale materiály používané k výrobě kuchyní jsou v převážné většině stejné. A tak přestože se vám vaše kuchyň stále líbí, technicky je už „tak trochu out".

To, co se změnilo nejvíce, je totiž používané kování a doplňky, které výrazně zpříjemňují a usnadňují práci v kuchyni. Standardem kvalitních kuchyní se stalo tlumené zavírání dvířek a zásuvek. Takže pokud zrovna netoužíte po změně designu, můžete si již dnes dopřát stejný komfort jako u nových kuchyní, ovšem za mnohem přijatelnější pořizovací náklady. Už žádné hlasité bouchání a tvrdé nárazy dvířek či zásuvek o korpus. Už vás nebudou ráno budit neustálé rány, když si váš partner chystá snídani a vy se snažíte ještě chvíli spát!

I muž roku 2013 Antonín Beránek vás může po ránu pěkně naštvat. I když to myslí dobře!

Jak jednoduše dosáhnout tlumeného zavírání?

Začněme u dvířek. Ta stačí doplnit tlumicím pístem Blumotion, který se v tom nejjednodušším případě připevní pomocí adaptéru dvěma malými šroubky do stropu skříňky. A je to!

Tichý píst Blumotion se jednoduše připevní dvěma vruty

Píst je možné také zavrtat do hrany korpusu skříňky. To už ovšem vyžaduje určitou zručnost a příslušné vybavení. V tomto případě je lepší obrátit se na odborníka, kterého vám rádi doporučíme.

Tichý píst Bumotion skrytý v horní desce skříňky je velice nenápadný

Tichý píst Blumotion je univerzální. Nezáleží na tom, od kterého výrobce jsou stávající panty. Přesného umístění, které je velmi důležité pro správnou funkci, dosáhnete pomocí jednoduché šablony, kterou obdržíte jako součást balení. S její pomocí zvládne montáž každý.

Pro velká dvířka a výklopy jsou k dispozici silnější písty s možností regulace.

Velký píst Blumotion pro velká dvířka a výklopy

Pro náročnější zákazníky, kteří nechtějí kompromisy a chtějí stejnou kvalitu, jaká je u nových kuchyní, je možná kompletní výměna pantů za nové – s integrovaným tlumením. Samozřejmě panty existují i v mnoha různých úhlových provedeních.

Pant Clip Top Blumotion s integrovaným tlumením – při otevírání neklade žádný odpor

Na často používaných výklopných skříňkách doporučujeme výměnu zdvihacíhomechanismu za nový, a tam je vhodný Blum Aventos HK. Již žádné písty, které časem ztratí svou sílu a padají vám neustále na hlavu!

Nejpoužívanější výklopný mechanismus Aventos HK

Použijete-li mechanismus Aventos HK TIP-ON, lehce zatlačíte na dvířka, a ta se zdvihnou sama.

Aventos HK TIP-ON – lehce zatlačit – a dvířka se sama otevřou

Pro modernizaci kuchyní a nábytku vám nabízíme kvalitní kování značky Blum, na které výrobce poskytuje doživotní záruku funkčnosti. Tím je zaručeno, že za své peníze dostanete opravdu kvalitní výrobky, které vám budou sloužit po celou dobu životnosti kuchyně či nábytku.

O dalších možnostech modernizace (výklopy, zásuvky) se dozvíte na

Reklama

Související témata:

Načítám