Hlavní obsah

Zbavte se chloupků. Víme, která metoda je nejlepší

Foto: Philips

Ideální způsob odstraňování chloupků nebolí, nedráždí pokožku a má dlouhodobý efektFoto: Philips

Žiletka, vosk, epilátor nebo domácí IPL? Zjistěte, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých metod odstraňování chloupků a vyberte si tu nejlepší.

Článek

Začalo to žiletkou, pravděpodobně někdy v období, kdy jste navštívila první ples nebo si pořídila první minisukni. Na první pohled bylo vše v pořádku: chloupky zmizely, pár kapek krve kolem kotníku jste ještě před odchodem stihla otřít a pupínky schovala pod silonky. A pak stačilo postup každé tři dny zopakovat a na podrážděnou pokožku si prostě zvyknout. O několik let později jste možná žiletku nahradila dámským holicím strojkem a nutno říct, že dnešní modely vám již zajistí dokonale hladké oholení, brání před pořezáním a ani po nich nezůstává podrážděná pokožka. Jediné, co zůstalo, je nutnost používat je každých pár dní.

Foto: Philips

Philips Lumea chloupky uspává, a to až na 6 měsíců. S intenzitou ošetření vám poradí inteligentní senzor SmartSkinFoto: Philips

Musíte trpět pro krásu?

Část žen ovšem pravidelné holení nebavilo, a tak sáhly po epilátoru, případně po horkém vosku. Tyhle metody sice zaručují dlouhodobější několikatýdenní účinnost, ale během samotného zákroku způsobují bolest (ačkoliv moderní epilátory opět dělají vše pro to, aby byla epilace co nejkomfortnější a nejpříjemnější). A co víc, velká část žen se potýká se zarůstajícími chloupky a epilovanou pokožku raději schovává pod oblečením.

Foto: Philips

Díky čtyřem speciálně tvarovaným nástavcům odstraníte chloupky ze všech partií – včetně obličeje nebo oblasti bikinFoto: Philips

IPL nebolí a funguje

Ideální metoda tedy v očích většiny žen vypadá takto: je bezbolestná, pokožka po ní vydrží hladká celé týdny a neobjevují se na ní zarůstající chloupky. Což do puntíku splňuje domácí IPL ošetření, konkrétně evropská jednička v IPL Philips Lumea. Chloupky nevytrhává, takže ošetření nebolí, ani je neseřezává, takže je efekt výrazně dlouhodobější než v případě žiletky. Lumea chloupky „uspává“, tedy z fáze růstu je převádí do fáze spánku, a to díky intenzivnímu pulznímu světlu, které vysílá přímo ke kořínkům chloupků. Výsledkem je hladká pokožka až na 6 měsíců*, bez bolesti během samotné procedury a bez podrážděné pokožky a zarůstajících chloupků v následujících týdnech.

Foto: Philips

Abyste si nemusela pamatovat, kdy ošetření zopakovat, stáhněte si aplikaci Philips Lumea IPL. Sestaví vám plán procedurFoto: Philips

Bezpečně i během léta

Philips Lumea můžete používat na celé tělo, a to díky čtyřem speciálním nástavcům uzpůsobeným jeho jednotlivým partiím. Dokonce i na citlivou pokožku obličeje nebo oblast třísel, kde bývají chloupky nejsilnější. Ošetření s Philips Lumea navíc můžete provádět i během letních měsíců. Stačí se vyhnout 48 hodin před a po ošetření pobytu na přímém slunci, neošetřovat spálenou pokožku a na ošetřené oblasti používat krém na opalování s vysokým faktorem. S nastavením vhodné intenzity ošetření vám pomůže před každým použitím inteligentní senzor SmartSkin – odstín pokožky se totiž během léta může měnit, a proto je důležité, aby intenzita ošetření odpovídala jejímu aktuálnímu odstínu.

* Průměrný výsledek 78% redukce chloupků na nohou, po úplném ošetřovacím cyklu (12 ošetření), objektivní studie na 48 ženách v Nizozemí a Rakousku. Studie byla realizovaná společností Philips.

Reklama

Načítám