Hlavní obsah

Inspirace made by Kate Moss

Foto: Topshop

Hedvábné blůzky zdobí květinové potiskyFoto: Topshop

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní ikona Kate Moss má svou zbrusu novou kolekci podzim-zima 08. Extravagantní modelka vytvořila čtyři základní řady, které osloví konzervativce i módní mágy. Inspirujte se některým z nabízených stylů!

Článek

Darkside - temná romantika

Je romantická kolekce s gotickými podtóny, objevují se v ní půvabné komplikované detaily. Lehounké šifonové materiály blůzek mají inkoustové potisky plátků květů. Kalhoty tmavých barev jsou z džínoviny a jemné kůže a těsně obepínají kotníky. Kalhoty i šifonové blůzky můžete zkompletovat s pleteninami s volnými oky v tmavé paletě barev lékořice a půlnoční modři, které prosvětlují lila a krémové vrstvy z tylu. Kabely lemují třásně, botám kralují vysoké jehlové podpatky.

Bandstand - vojenský styl

Tato kolekce je inspirovaná vojenským stylem. Olivové a mosazné knoflíky, lemy z točené šňůry vynikají na kabátcích stylu uniforem mažoretek. Šaty i blůzy se vzory opraných vlajek, barev švestek, šedé, levandulové a tabákové. Peleríny jsou zdobené volány a kombinovány s lehkými hedvábnými šaty na ramínka. Šmrncovní kárované úpletové pulovry kopírují siluetu. Vysoké a kotníčkové boty inspirované jezdeckými dotahují celý outfit.

Foto: Topshop

Černá a šifonové materiály kralují podzimuFoto: Topshop

Wonderland - pohádková říše barev

Hravost, bohatost látek, přehnané velikosti a objemné tvary. To jsou typické znaky kolekce Wonderland. Použité barvy jsou výrazné - sytě červená, růžová a jasně modrá. Jednoduché šaty z organzy jsou doplněny klaunským kulatým límečkem. Blůzy a nabírané sukně jsou zdobené flitry a šifonovými střapci. Nosí se k nim různobarevné nízké boty ve stylu „martensek" a jsou doladěny blýskavými psaníčky.

Sedition - punk vzpoura

Volné měkké pepitové kabáty, doplněné objemným střapatým pleteným šálem vládnou této kolekci. Pod ně se oblékají tužkové sukně v černé kůži nebo rovně střižené džíny. Zdobení horních dílů je v punkovém stylu s potisky hadích a leopardích kůží na žakarovém hedvábí i hrubších tkaninách. Na pleteninách dominuje jemně kouřová, fialová, korálově červená barva, blůzy zdobí potisky motivu peří. Kolekce se vyznačuje výstřihy na zádech, cvočky na opaskách, preferuje kotníčkové kozačky se zipem v kontrastu s malými psaníčky do ruky.

Kolekce pro podzim-zimu 08 jsou plné kontrastů, umožňují kreativnost a vytvoření si vlastního stylu v rozumných cenových relacích. Modely můžete pořídit například v butiku Topshop Topman v pražském OC Palladium.

Reklama

Související témata:

Načítám