Hlavní obsah

Tipy a triky pro sexy ruce

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ruce o vás mnoho vypovíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruce - prozrazují naše vlastnosti a předpoklady, odhadnete podle nich povolání, zdravotní stav a věk... Když budete věnovat svým rukám náležitou péči, budou o vás vypovídat jen to nejlepší. Prozradíme, jak na to.

Článek

Péče o ruce

Kůže na rukou je namáhána, ruce jsou v tzv. první linii - působí na ně povětrnostní vlivy, kontakt s pracími prášky, saponáty, práce na zahradě... Proto je dobré je chránit gumovými nebo textilními rukavicemi. Péče musí být průběžná a pravidelná, nárazovou aktivitou nic nedohoníte. Jak se jim věnovat?

Každodenní rituály

Minimálně dvakrát denně natřete ruce výživným krémem. Ideální je nanesení krému po každém mytí rukou. Nicméně pro pěstěný vzhled stačí použít krém na ruce ráno a večer. Pro noční péči je krém hutnější a pomaleji se vstřebává. Pokožka rukou potřebuje vitaminy A, E a panthenol. V prodeji jsou běžně panthenolové krémy, ale zkuste někdy využít i panthenolovou pěnu (koupíte v lékárně), ruce se vám krásně vyhladí a zároveň vyživíte i nehty.

Parafínový zábal a masáž

Jednou měsíčně dopřejte svým rukám parafínovou lázeň v kosmetickém salonu. Parafín má schopnost zadržovat teplo, ruce se prohřejí, zvýší se krevní oběh, otevřou se póry a pokožka je schopna lépe přijímat výživné látky obsažené v pěsticí kosmetice. Lázeň trvá asi dvacet minut, ruce jsou odpočinuté a sametově hebké. Velmi osvěžující a prospěšná je následná masáž rukou. Cena ošetření rukou se v kosmetickém salonu pohybuje od 200 korun.

Přístroj na parafínové zábaly si můžete pořídit i domů, ten nejjednodušší stojí kolem tisícikoruny, ale proč se připravovat o ten příjemný pocit, že o vás někdo pečuje...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ruce pravidelně mažte krémemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Domácí zábaly

Nejlepší je využít nočního odpočinku, nanést na ruce noční krém pro pěstění rukou v silné vrstvě a navléknout si bavlněné rukavice, ráno budete hladit vyhlazenýma rukama. Regenerace je viditelná. Zábaly si dopřejte jednou týdně a vždy po práci, která ruce vysušila. Můžete využít i suroviny z vlastní kuchyně. Výborně vám poslouží i známá indulona. Nejde o cenu přípravku, ale pravidelnost z vaší strany.

Náš tip: Kupte si plechovku kokosového mléka, smíchejte ho jedna ku jedné s teplou vodou a vložte si do roztoku na 15 minut ruce, výsledek vás překvapí.

Péče se vám vyplatí, ruce budou vaší skvělou vizitkou.

Reklama

Související témata:

Načítám