Hlavní obsah

Že je malý? Omyl! I na 60 metrech čtverečních se dá luxusně bydlet!

Foto: Archiv firmy Archiv EXX s. r. o., Petr Janžura (16x)

I takto může vypadat malý zrekonstruovaný byt ve staré zástavběFoto: Archiv firmy Archiv EXX s. r. o., Petr Janžura (16x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starší byty mají své kouzlo – velké prostorné místnosti a vysoké stropy. Nic jednoduchého pro moderní zařizování, ale jde to. Podívejte se, jak se to podařilo v jednom pražském bytě.

Článek

Dvoupokojový byt byste našli v centru metropole. Nejedná se o velký prostor – rozloha je 60 m2. Majitel si přál byt přizpůsobit svým potřebám a obrátil se na odborníky z firmy EXX s. r. o., aby prostor částečně zrekonstruovali a vybavili. Původní dispozice 2 + kk se nezměnila, ale interiér ano. Byt působí celistvě, designér interiér propojil otevřením předsíně a jejím začleněním do obývacího prostoru. Ložnice je samostatná místnost, z komory vznikla praktická šatna.

Výzva, jak má být

Designér Tomáš Zárybnický, který je pod touto zakázkou podepsán, navrhl nejen vybavení bytu, ale i kuchyňskou linku a dekorační předměty včetně svítidel. A výsledek? Na jedničku. Byt nepatří k těm nejsvětlejším, okna jsou jen po jedné straně místností a jsou orientována na sever do dvora.

„Bylo potřeba si předem dobře rozmyslet kompozici, co kde bude, a zda, případně jak to bude účelné. Zařizovat ho bylo pro mě výzvou a doufám, že je majitel spokojený,“ komentuje Tomáš Zárybnický.

Foto: Archiv firmy

Čelní stěna obývacího pokoje je obložena pravou kamennou dýhou s kovovým nádechem. Hlavní svítidlo Nur metamorfosi od Artemide je vybaveno ovládáním a přepínáním barev (cena 40 000 Kč)Foto: Archiv firmy

Harmonie s překvapením, to je ono!

Zařízení interiéru je kombinací různých typů moderního a kvalitního nábytku. Byt je laděn do příjemných smetanovo-hnědých barev, které vytvářejí promyšlenou a jemnou harmonii, jež potěší vaše oko i smysly. Ale má to svůj rytmus, jednoduchost je narušována a zjemňována dekoracemi, tvary a barvami. Spolu pak vytvářejí koláž, můžete pohledem klouzat od jednoho k druhému a být neustále překvapováni.

Foto: Archiv firmy

Pro větší stolování je tu jídelní stůl Calligaris spolu s židlemi Bontempi. Nad stolem je stejné svítidlo jako nad pultem, a to Skan od firmy Vibia (cena 18 000 Kč)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Pohled do kuchyně. Skleněné police (zatím prázdné) jsou nasvíceny LED pásky do hrany. Spotřebiče jsou GaggenauFoto: Archiv firmy

Světla, která mění barvy

Byt jsme navštívili ještě před nastěhováním majitele, proto jsou police zatím prázdné. O to více lze obdivovat dokonalé řešení designu a celkovou koncepci i sladěnost. Svítidla mohou měnit barvy podle potřeby a nálady uživatele.

Foto: Archiv firmy

Postel Poliform působí v ložnici lehce a elegantně. V místnosti je dřevěná podlaha, stěny zdobí skandinávské vzorové tapety Fiona (1400 Kč za roli). Velké ploché svítidlo Big od společnosti Vibia zaujme na první pohledFoto: Archiv firmy

Nové vybavení dostala i koupelna. Majitel dal přednost sprchovému koutu před vanou, což není na škodu, naopak je v relativně malé místnosti dostatek místa. Také koupelna je laděna do smetanových tónů připomínajících mramor, které se k tomuto typu bytu i konkrétnímu prostoru hodí.

Foto: Archiv firmy

Koupelna je původní, nové jsou sprchový kout a umyvadlová část se skříňkou a s osvětlenímFoto: Archiv firmy

Byt je díky kvalitním materiálům a promyšlené koncepci nadčasový, vybavení bytu vyšlo na zhruba 1 200 000 Kč.

Zdá se vám to jako rozumná investice? Nebo máte úplně jiný vkus? Přijde vám cena úměrná výsledku? Podělte se o své názory v diskusi pod článkem.

Reklama

Načítám