Hlavní obsah

Ženy se snaží své muže předělávat. Co z nich touží mít?

Foto: Profimedia

Čím to je, že se to, co na mužích ženám imponovalo, pro ně stává časem nesnesitelným? Pánové to nechápou!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži tak nějak počítají s tím, že jakmile vstoupí do vztahu, přijdou o některá privilegia svobodného života. Ale že je partnerky touží zcela změnit a ochočit? O to nestojí. Dámy, vidíte se v těchto pěti věcech?

Článek

Muži vědí, že vztah si žádá svoje a jsou smířeni s mnoha věcmi. Konec privilegií svobodného života? No jo, někdy to přijít muselo. Beztak to není to nejhorší, co je v partnerství může potkat!

Nejvíc je irituje a zaráží, když z nich ženy chtějí mít někoho jiného. V co se je partnerky snaží předělávat? Pět mužů nám pomohlo sestavit nejčastější prototypy mužů, které jsou „hodny žít po boku žen"!

1. Oddaný pes

„Ženy často vyžadují naprostou věrnost a poslušnost. Já sám s tím mám již několik zkušeností,“ popisuje čtyřiatřicetiletý Tonda s tím, že žena by měla svého partnera brát takového, jaký je.

„Jenže to ne. Dvě z mých dlouhodobých přítelkyň ze mě chtěly mít oddaného psa, který funguje na povely typu ‚udělej, nepůjdeš, bude to po mém, zařiď'. Taky mě chtěly odříznout od přátel. Smůla. Žádná ženská mi za tohle nestojí,“ krčí rameny Tonda, který neštěká podle svého pána. Což se nedá říct o jiných…

2. Ochránce před životem

„Musel jsem chodit na poštu, protože jí lidi nedělali dobře. V restauracích jsem na obsluhu zásadně mluvil já. To aby se nemusela dostat do konfliktu třeba kvůli studené polévce. Mohl bych pokračovat, ale nebudu. Zasvěcení pánové vědí,“ popisuje pětatřicetiletý Čenda, jenž ženy, které si chtějí „vyrobit“ svého ochránce před životem, nenávidí.

Foto: Profimedia

Mnoho žen se začne stavět do role sociálně nechopných chudinekFoto: Profimedia

„Princové na bílém koni nejsou a nebudou. Ani já takový nebyl, když jsme se potkali. Ale stejně chtěla, abych řešil její rozmary i cíle, a citově mě kvůli tomu vydírala,“ smutně dodává. Že by „popelkovský syndrom“?

3. Expert na něžnost

Jak vypadá výchova mužů „nedostatečně citově flexibilních“? „Jindro, měl bys koupit bonboniéru a pozvat mě na večeři. Jindro, očekávám od tebe romantickou masáž. Já bych to pro tebe udělala. Tak moc tě miluji. A vůbec, proč mi přes den nenapíšeš něco moc krásného?“ Nejen dvaatřicetiletý Luboš na to má svůj názor.

„Chlap má být chlap. Nejdřív se na nás cení drsná mužnost, a pak máme citově vyměknout, jen abychom se zavděčili? No fuj. Vztah ano, ale učení lásce a pozornosti, zvlášť když jsou poblíž kamarádky, patří k taktikám mnohých žen,“ krčí rameny. Slyšíte ten vzduch unikající z propíchnutých varlat?

Foto: Profimedia

Jezdil na motorce, a nejednou mu to partnerka zakazuje. Nad tím přece zůstává rozum stát!Foto: Profimedia

4. Charismatický velitel na úrovni

„Vyrůstal jsem na motorce a ještě jsem z ní v mých čtyřiačtyřiceti neslezl. Ale žena mě chce donutit,“ tvrdí Boris, kterému manželka vyčítá, že ve svých letech už by mohl mít rozum, mohl by být usedlejší a víc pro rodinu. Zároveň vyžaduje, aby se o sebe začal víc starat, našel si jinou práci (je to automechanik) a aby konečně nebyl „tak hodný na lidi“.

„Když jsem se jí zeptal, proč si mě brala, když nejsem to, co by chtěla, odpověděla, že celých 10 let doufá, že se změním. Chápete tu logiku?“ kroutí očima zaskočený Boris, jehož manželka nám nečekaně poskytla vyjádření. „Myslím to s ním dobře. Chci, aby v životě něco dokázal.“

5. Závislák na rodinném štěstí

„Nejdřív ženy vaří, uklízejí, podstrojují nám. Chtějí nás udržet co nejvíc doma,“ říká osmatřicetiletý Erik. „Když podlehneme, za pár let slyšíme, jak jsme líní, navíc citově studení a laxní. Prostě paradox. Ženy nejdřív chtějí změnit náš charakter bytí a podstaty, aby si pak na něj mohly stěžovat a vykrucovat se, že mají toho nepravého,“ vysvětluje Erik.

Myslíte, že má pravdu, stejně jako jeho čtyři kolegové?

Reklama

Související témata:

Načítám