Hlavní obsah

Zeť je závislák. A dcera trpí!

Foto: Thinkstock

Začaly se ztrácet penízeFoto: Thinkstock

Reklama

Závislost na drogách může lidem zničit život a dotkne se to významně i rodiny a okolí takového člověka. Své o tom ví naše čtenářka, která nám svěřila příběh svého zetě, jenž kvůli drogám změnil od základu život její dcery. Nové Téma týdne je: Kamarádka na mě žárlí. Znáte takovou? Jak se její žárlivost projevuje? Napište nám na info@prozeny.cz.

Článek

Není mnoho dní za posledních deset let, kdy bych si mohla říct: Zastavte čas!, ale sem tam se mihne událost, která se zapíše zlatým písmem. Takovou byla svatba mé dcery Jany. Budoucí zeťák byl o tři roky mladší, ale kdo by na to dnes koukal.

Vychovávali už ročního prcka Kájíka a svět se zdál růžový. Na svatbě jsem sice nebyla, protože jsem v té době neměla své „náhradní nožky“ – vozík, ale vzpomínám na předvečer svatby, kdy se mi dcera přišla ukázat ve svatebním. Zářila v bílém uprostřed pokoje a já polykala slzy. Vskutku nádherný den, začátek snad šťastné budoucnosti.

Člověk míní, drogy mění

Zeťák Kája jezdil za prací do Kolína, vracel se pouze na víkend, ale manželství šlapalo jak hodinky. Pravda, peněz moc nebylo a já dceři přispívala na víkendový nákup nebo cukrovinku pro vnoučka. Po roce práce v Kolíně se Kája vrátil domů s tím, že si něco najde tady. Pořád se choval celkem slušně, až na pár hádek, jak to bývá v každé rodině. Dcera znovu otěhotněla, začala dálkově studovat, aby si dodělala maturitu, vzali si auto na leasing, aby mohla dojíždět do školy. A Kája začal mizet z domova. Sebral auto a vrátil se třeba za tři dny. Hádky nabíraly na intenzitě, peněz byl stálý nedostatek. Záhadně mizely. Buď z účtu, nebo z peněženky. Červené oči a zbrklá aktivita zeťáka leccos napovídaly, ale ve chvílích pohody byl přece tak milý.

Pak se jeho chování zhoršovalo, děti přestaly Káju zajímat, mizel i na týden. Dcera dala návrh na rozvod a následoval totální krach. Před měsícem Kája opět zmizel i s autem. Po týdnu dceři někdo zavolal. Bylo deštivé ráno, děti se zrovna probouzely. „Vy jste paní A.? Váš muž měl autonehodu, odvezli ho do nemocnice!"

Z auta byl vrak, zeťák ležel na JIPce. Týden před stáním u soudu ohledně rozvodového řízení. Nedovedu si představit, co se Kájovi honilo hlavou při nuceném absťáku, vím ale, jak bylo dceři. Vybraný účet, bez auta, sama s dětmi se splátkami na půjčky na krku. Rozvod nakonec úspěšně proběhl i bez jeho účasti.

Po propuštění z nemocnice se dalo dělat jediné – nechat sešrotovat auto, zaplatit likvidaci a domluvit léčení drogově závislého. Dnes už bývalý zeťák abstinuje, většinu dní si nepamatuje, zanechal za sebou zničené manželství, dluhy, prázdné parkoviště, důvěru i společnou budoucnost.

Stalo se vám, že na vás kamarádka žárlila? Co všechno byla schopná pod rouškou touhy po tom, co nemá a vy ano, udělat? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám