Hlavní obsah

Harmonie domova podle feng-šuej 2

Foto: www.ikea.cz

Lampy a svíčky přinášejí slávuFoto: www.ikea.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2. díl - Filozofie feng-šuej nám nabízí inspiraci, jak zharmonizovat náš domov. V minulém díle jsme se seznámili s mapou prostoru, se zónami, na které se dělí náš domov. Nahlédněte do něj a pak již s námi můžete zkoumat dál, jak vybavit například zónu partnerství a tím podpořit naši osudovou lásku.

Článek

Sláva

Zde se nezrcadlí jenom to, jak nás oceňují ostatní, jak nás vnímají, ale hlavně jak sebe vnímáme my samotné. Jaké máme sebevědomí, do jaké míry si věříme a jak se máme rády. Zóna slávy je logicky naproti kariéře, protože náš osud a naše práce musí někam směřovat. Tohle místo v pokoji by mělo být energické, kontrastní, barevné, živé.

Pomůcky: Jasné světlo, svíčky, lampičky. Můžete připojit i své poháry, diplomy atd. Pokud je máte chuť vystavovat a kochat se, s chutí do toho.

Kariéra

Zde je cítit síla moře. Síla vodního elementu. Tento prostor odráží naši životní pouť. Jak se nám daří, jak se radujeme, jak se hroutíme. Je nutné, aby tu energie proudila bez překážek, aby i náš život nebyl plný komplikací a nepříjemných zádrhelů. Odstraňte poházené papíry, ukliďte botník, odložené krabice a kabelky. Zde musí prostor působit v pohybu.

Pomůcky: Fotka vodopádu, řeky. Zrcadlo, vzorek na stěnách, modrá barva.

Partnerské vztahy

V téhle zóně se vyřádíme, překypuje totiž ženským principem. Radostí z dávaní, vnímavostí, velmi vstřícnou energií. Ale pozor, odráží se tu naše milostné a partnerské vztahy, takže tady musí být skutečně uklizeno. Věnujte tomu čas a umístěte sem symboly pospolitosti, radostné fotky v krásných rámečcích, dávejte sem předměty v páru. Vyhýbejte se věcem, které představují odloučení, pocit samoty.

Pomůcky: Dva polštářky, zkrátka věci v páru, fotky, lampičky, červené květiny... a všechno, co pro vás znamená spolupráci, lásku, harmonii.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tapet a plakátů se nebojteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Děti a kreativita

Zde se usídlila energie našich dětí, ale hlavně i naše budoucnost. Co jsme schopny ve svém životě vytvořit, co se naučit. Naše pocity zde sílí. Odtud pochází všechny naše myšlenky, co nového ve svém životě podnikneme. Tady je místo pro naši fantazii a kreativitu. Ideální plácek pro dětský koutek nebo pokoj. Pro dílnu nebo pracovnu.

Pomůcky: Všechny naše výrobky, plakáty, zvonkohry, vše co nás inspiruje.

Přátelé a pomocníci

Tady vévodí mužský princip. Síla, autorita a vedení. Je tu příznivá energie pro přátele, spolupracovníky. Tento prostor odráží náš vztah k okolí. V této zóně by to slušelo předmětům a doplňkům, které představují komunikaci, pocit štěstí z toho, že někomu pomáhám. Klidně zde vytvořte koutek pro návštěvy, místo, kde budete s partnerem diskutovat o vašem společném životě.

Pomůcky: Andílci, zvonky, stínítko, cokoliv, co představuje komunikaci.

Střed

Ten by měl zůstat čistý, volný, neboť představuje rodinné štěstí - vitalitu a zdraví.

Milé čtenářky, věřím, že vám feng-šuej přinese do vašeho domova a možná i do vašeho života příjemnou změnu, novou energii...

Související témata:

Načítám