Hlavní obsah

Žhavé podzimní účesy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ofina je inFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké trendy kralují účesové tvorbě pro podzim/zimu 2008? Důležitým prvkem je ofina, převážně asymetrická, zoubkovaná, odlehčená i těžká, může být uvolněná i tvarovaná.

Článek

Co se týče barevné palety, převažují hnědé odstíny a ve střihu převládá asymetrie a plnost účesu. Můžete se nechat oslnit křiklavým čírem, věčně mladou klasikou mikáda nebo loknami na delších vlasech. Objevují se také retro kreace okořeněné sexy prvky. Do účesů silně proniká ženskost, tajemnost a sex-appeal.

Jak si vybrat správný trendy účes

Nejdůležitější pro výběr střihu je tvar vašeho obličeje. Něco jiného potřebuje kulatý, oválný, hranatý či trojúhelníkový typ. Vyškolený kadeřník nebo vizážista vám určitě poradí. Pro správnou volbu účesu je důležitý i váš šatník, profese a životní styl. Dbejte i na praktické hledisko, jak často a rády chodíte ke kadeřníkovi. Krátké, barvené vlasy potřebují větší péči než vlasy polodlouhé a barvené v odstínu vlastních vlasů. Pamatujte, že dokonale propracované střihy se lépe udržují a jsou variabilní.

Extravagance zůstává

Punkové účesy nebo-li číra jsou skutečně pro odvážné, sebejisté a nespoutané. Svým barevným i střihovým zpracováním bývají nepřehlédnutelné. Pro někoho nepřijatelné, pro jiného způsob, jak se odlišit a vystoupit z davu. Barevně vedou odstíny růžové, zlaté a rezonantní mědi. Stále in pro tento styl je stříhaná grafika, zaplétané copánky a tupírované vlasy. Co dělat, když sníte o punkovém účesu a lehké rebelii, ale vaše zaměstnání to nedovolí? Zvolte rafinovaný střih, který se dá stylingovými přípravky během chvíle proměnit na vytoužené číro.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zkušený kadeřník poradí, co vám slušíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Klasika s inovačními prvky

Mikádo anebo tzv. bob je střih, který se drží s různými obměnami od dvacátých let minulého století. Jeho masový návrat nastartovaly ikony Madonna a Victoria Beckham. Asymetrický účes Victorie Beckham udal nový módní směr. Sluší především ženám s úzkým oválným obličejem. Právě asymetrie střihu a úprava stylingovými přípravky umožňuje doladit účes s tvarem obličeje. Střih mikád je variabilní, může být plný nebo prostřihaný s různými délkami a tvary ofiny. Převládá úprava z hladkých vlasů, tj. foukáním do hladka, žehlením a vyhlazováním vosky do rovna.

Vládne asymetrie, volnost a ležérnost

Současné vlasové trendy umožňují především podtrhnout vlastní individualitu. Střihy dovolují jednoduchou a nenáročnou úpravu a flexibilitu. Jsou na míru uzpůsobené současné moderní ženě, která může uplatnit při finální úpravě svoji hravost a představivost, a to jak při samotném stylingu, tak i vlasovými ozdobami, jako jsou čelenky, spony, šátky.

Reklama

Související témata:

Načítám