Hlavní obsah

Žhavý námořnický styl! Vyzkoušejte ho!

Foto: Neckermann

Námořnický styl se hodí k létuFoto: Neckermann

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvažujete o módě pro letní dny? Potom zkuste námořnický, marine nebo navy styl, je IN každé léto! Není divu, je to móda líbivá, lehce kombinovatelná, ve které budete skutečně šik. Přečtěte si, jak na to!

Článek

Definice

Navy styl uplatňuje prvky námořnických stejnokrojů, kopíruje jejich límce, prýmky a kovové knoflíky a kombinaci bílé a modré barvy. Typické je také použití pruhů, vázaček, do nichž vybíhá límec, který je široký a ležatý, často zdobený prýmky a jeho převěs má tvar obdélníku a sahá až pod lopatky.

Barvy

Námořnickému stylu dominují tři barvy - především modrá a bílá a doplňkovou a oživovací barvou je červená. Hlavním vzorem jsou vodorovné proužky, které můžou být úplně tenké nebo naopak široké. Jakmile si nějaký námořnický kousek zakoupíte, budete si ho užívat nekonečně dlouho, protože tento styl je věčný. Samozřejmě se dá do marine stylu zakomponovat další barva, která je momentálně v kurzu, ale nejedná se potom o čistý styl. V letošním létě se k němu mixuje růžová, béžová. Ale není nad klasickou trojkombinaci.

Foto: Marks Spencer

Modrobílá kombinace je vkusná v každém věkuFoto: Marks Spencer

Doplňky

Z bot jsou nejobvyklejší plátěné tenisky a mokasíny, ale i baleríny nebo flip-flopy. Ojediněle se modely doplňují obuví na vyšší podpatku nebo klínku, ale to už se jedná o mix stylů.

Outfit zahrnuje i kšiltovky v námořním stylu, které mají buď zlaté prošití nebo kovový prvek. Neměl by chybět ani šáteček kolem krku v barvách trikolory nebo námořních motivů.

Oblečení je zdobené kovový knoflíčky, tenkými lakovanými pásky, odznáčky, nátisky nebo výšivkami námořních motivů tj. kotvy, jachty, kormidla apod. Na léto si můžete pořídit i plavky v marine stylu.

Jaké kabelky se k tomu hodí? Nic nezkazíte lakovanými nebo plátěnými baťůžky, kabelkami přes rameno ve tvaru větších psaníček.

Tipy pro prázdninový šatník

Nejobvyklejší jsou úzké kalhoty, trika s lodičkovým výstřihem a námořnického sáčka tj. tmavomodré nebo bílé sako s kovovými knoflíky. Patří sem i zvonové a úzké sukně, nebo šaty košilového střihu. Styl doplňují košile s krátkým rukávem se vzory i bez. Velmi pěkně vypadá bílá košile s drobnými modrými kotvičkami, může mít jak špičatý tak kulatý límec, nebo jedním námořním motivem na kapsičce. Jednotlivé kousky se dají mezi sebou libovolně kombinovat, stejně jako i napříč styly.

Náš tip: Námořnický styl se snadno kombinuje s oblečením partnera. Neboť marine oblečení má malý rozptyl barev a proužek má v šatníku opravdu každý. Vyzkoušejte tento elegantně ležérní styl pro vzájemné vyladění. Harmonizace oblečení se pozitivně odrazí i ve vašem vztahu.

Zbývá jen napnout plachty a vyplout!

Související témata:

Načítám