Hlavní obsah

Zhubly jste, ale nejste šťastné? Víme, kde je chyba!

Foto: thinkstock

Že by vám shozená kila pomohla i k novému partnerovi? Možné to je. Ne však docela...Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jste dosáhly své vysněné váhy? Jenže místo očekávané spokojenosti a štěstí se žádný takový pocit nedostavuje? Možná vaše životní trápení nemělo vůbec nic společného s tím, jestli máte kila navíc, nebo ne…

Článek

Konečně jste zhubly. Už vážíte tolik, co jste si přály. Bylo to těžké, ale zvládly jste to. Skvěle! Tak proč, sakra, nejste šťastné? Vždyť jste si celou dobu myslely, že až (!) se zbavíte těch odporných faldů, budete pro muže přitažlivější, pro kolegy sympatičtější a vůbec konečně se vám začne v životě víc dařit… Jak to tedy, že nic z toho se teď nekoná?

Krása nezvládne všechno

Ano, nadváha je patrná na první pohled. „Ženy jsou k tomu, jak vypadají, často velmi kritické, proto mají tendenci připisovat životní nezdary právě svému vzhledu,“ uvádí MUDr. Veronika Brabencová z nutriční poradny Optimum. „A pokud jsou pocity nespokojenosti spojovány s nadváhou, ale po jejím vyřešení se nic nezmění, je jasné, že je příčina potíží jinde,“ doplňuje odbornice.

Foto: thinkstock

Ano, tohle už je super! Tak se radujte a buďte na sebe pyšnáFoto: thinkstock

Nesázejte jen na jednu kartu

U hubnutí vždy hraje důležitou roli motivace. „Zásadní je cíl nejen mít, ale především vědět, co vám přinese,“ tvrdí RNDr. Petr Fořt ze Světa zdraví. „Pokud chcete změnit určitý vzorec chování, musíte se od něj dokázat oprostit. To často vyžaduje změnu životního stylu,“ říká odborník a dodává, že ale kdo je věčně nespokojený, nebude spokojený ani poté, co zhubne.

Přemýšlejte o sobě

Proč vás vlastně může ještě také zasáhnout pocit rozčarování? „Jde také o ovlivnění reklamou, která slibuje, že když zhubnete, získáte ztracené sebevědomí, zažijete spoustu zážitků, poznáte nové skvělé lidí, splní se vám sny,“ vyjmenovává Petr Fořt. Jenže právě ne automaticky.

Foto: thinkstock

Co vám říká zrcadlo? Že je třeba vyhladit pár vrásek? Ale kdeže!Foto: thinkstock

Cesta nevede jen přes kalorie

Pokud se vám nedaří tak, jak jste si představovaly, je třeba zamyslet se proč. Proč nemůžete narazit na fajn chlapa, i když vám to teď sluší? Proč stále nejste oblíbené mezi kolegy tak, jak byste chtěly?... „Životní problémy se neodvíjejí od toho, kolik vážíte," doplňuje Iva Veselá. „Musíte začít měnit samy sebe uvnitř, ať už se vám to zpočátku líbí nebo ne. Partnera si udržíte tím, jak se k němu budete chovat. V kolektivu budete oblíbené opět díky svému chování a přístupu k ostatním...“ říká odbornice.

Zkuste to takhle

Člověk je svým zrcadlem a podle toho, jaké jste, si kolem sebe utváříte okolní svět. „Najdete si fajn chlapa, když vy samy uvnitř budete fajn," pokračuje Iva Veselá. „Budete mít lepší práci, když vy samy budete chtít být lepší, cílevědomější a pracovat na sobě. Lidé vás budou mít radši, když i vy budete mít rády ostatní a chovat se k nim mile a ochotně,“ doplňuje Iva Veselá.

Zkrátka za všechno kila navíc nemohou... Vždyť ta vaše kamarádka, co má osmdesát kilo, je stále středem pozornosti, lidi ji mají rádi a chlapi jí leží u nohou, je toho jen důkazem...

Viďte?

Reklama

Související témata:

Načítám