Hlavní obsah

Zima pokožce nesvědčí, je vysušená, pálí. Co s tím?

Foto: dreamstime.com

Novou nadějí v péči jsou zdravotnické prostředky MedidermFoto: dreamstime.com

Zimní období přineslo suchý a studený vzduch, ale i vytopené domácnosti. Slunečních paprsků k pokožce proniká jen málo. To vše má vliv na vysušování pokožky, praskání, pálení, ale i zhoršování lupénky, dermatitidy, ekzémů. Pomohou zdravotnické prostředky Mediderm, které pokožku vyživují i chrání.

Článek

Pokožce pobyt v suchém prostředí nesvědčí. Při nízké vlhkosti vzduchu si totiž ani ona nedokáže udržet přirozenou vlhkost. Dochází k vysušování, vzniku šupinek, pálení, praskání, tedy zhoršení celkového stavu pokožky. Pokud navíc trpí lupénkou, ekzémem či dermatitidou, je ještě mnohem citlivější.

V zimě je tedy třeba pečovat o pokožku obzvlášť důkladně a pečlivě, ale hlavně pravidelně, každý den nebo i několikrát denně. Je to jediná možnost, jak bránit extrémnímu vysušování. Udržet i během zimy podrážděnou, citlivou a nemocnou pokožku klidnou, bez nových vzplanutí a výrazných zánětlivých projevů pomáhá řada Mediderm.

Foto: Variopharma s.r.o

MedidermFoto: Variopharma s.r.o

Hydratuje i promašťuje

Řada Mediderm  německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbH je letošní novinkou na našem trhu. Zahrnuje krém, šampon, emulzi do sprchy a koncentrát do koupele. Jde o jediné zdravotnické prostředky na českém trhu napomáhající léčbě zánětlivých dermatóz.

Pravidelným promazáváním pomáhá krém této značky udržovat pokožku dostatečně hydratovanou. Zadržuje vodu v pokožce, čímž brání jejímu přesušování. Zároveň pokožku promašťuje a chrání, zklidňuje podráždění, pocit pálení či svědění. Pokožka získává měkkost a pružnost, eliminuje se nadměrné odlupování a praskání. Krém se velmi dobře vstřebává. Tři různé objemy, 100 g, 500 g a největší 1 kg, umožňují přizpůsobit balení přípravku aktuálním potřebám.

Foto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Pravidelným promazáváním udržujeme pokožku dostatečně hydratovanouFoto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Sprcha proti vysoušení

V zimě dejte před horkou sprchou přednost raději omytí vlažnou vodou, čímž předejdete vysoušení pokožky. Místo běžného sprchového gelu zvolte hypoalergenní emulzi do sprchy Mediderm. Hydratační nepěnivá mycí emulze byla vyvinuta speciálně pro péči o nemocnou pokožku při lupénce, ekzému a atopické dermatitidě.

Jemně pokožku čistí, udržuje optimální úroveň její hydratace, nenarušuje lipidovou vrstvu, předchází nadměrnému vysoušení a odlupování pokožky. Stejně jako ostatní výrobky Mediderm, také emulze je vhodná i pro miminka.

Foto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Mediderm je komplexní řada německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbHFoto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Ani oblíbené koupele nejsou pro nemocné s lupénkou, ekzémy či dermatitidou tabu. Lázeň s koncentrátem do koupele Mediderm pokožku zklidní a omezí svědění. Díky oleji ze sladkých mandlí regeneruje a posiluje, zmírňuje pocit napjaté pokožky, promašťuje. Obnovuje přirozenou lipidovou vrstvu a zlepšuje hydrataci i v nejhlubších vrstvách kůže. Vyzkoušejte také šampon Mediderm!

Více na stránkách Mediderm, kde můžete požádat i o vzorky zdarma. Mediderm poptávejte v lékárnách a na e-shopech. Sledujte nás na Instagramu  a Facebooku.

Načítám