Hlavní obsah

Získejte krásnou postavu díky koloběžce

Foto: kostkakolobezky.cz

Na koloběžce formujete a posilujete celé tělo Foto: kostkakolobezky.cz

Od vynálezu kola lidi neustále vymýšlejí nové šlapohyby. Ale často zapomínají na to, že krása a síla tkví v jednoduchosti. A právě taková je koloběžka. Odrazíte se a jedete s větrem o závod.

Článek

Letní plavková sezona už pomalu ťuká na dveře. Je nejvyšší čas udělat něco nejen pro svou postavou, ale i své zdraví. Podle lektorky koloběhu a fyzioterapeutky Lenky Fasnerové je koloběh sportem jako stvořeným pro všechny příznivce venkovního sportování, kteří nechtějí letní dny trávit ve fitness centrech. Zároveň touží spálit dostatek kalorií, zformovat několik partií najednou a dostat se do skvělé formy. Tak komplexně, jako koloběžka pracuje s lidským tělem, nepůsobí hned tak nějaká pohybová aktivita. Na rozdíl od kola či běhu dostávají při jízdě na koloběžce zabrat kromě nohou i ruce, břicho, záda a hýždě. Jednoduše cvičíte, a ani o tom nevíte. Že už teď jsme vás naladili? A to ještě nevíte všechno.

Pohyb znamená životVideo: kostkakolobezky.cz

Na čerstvém vzduchu se kalorie spalují jedna báseň

Kdo by nechtěl být spokojený sám se sebou a milovat každý svůj kilogram? Základem zdravého a efektivního hubnutí není jen změna jídelníčku, ale především pravidelný pohyb, který zvláště v začátcích může doslova pěkně bolet. S efektivním formováním mnoha problémových partií vám pomůže koloběžka. Překvapivě to nejsou jen nohy a hýždě, ale také střed těla či ruce. Konec trápení s hladověním a činkami, je čas na zábavu na čerstvém vzduchu. I u koloběhu ale platí, že je třeba vytrvat, protože tuky se začínají spalovat až po dvaceti minutách aktivní jízdy. Například při hodinové jízdě na koloběžce při rychlosti 18 kilometrů za hodinu spálíte přibližně 820 kalorií, a to je více, než pokud pojedete podobnou rychlostí na kole nebo poběžíte rychlostí 9 kilometrů za hodinu.

Foto: kostkakolobezky.cz

Při koloběhu spálíte dostatek kalorií, a ještě si užijete zábavu Foto: kostkakolobezky.cz

Koloběžka formuje postavu

Věděli jste, že jeden kilometr ujetý na koloběžce se vyrovná dvěma stům dřepů? Častým sezením u počítače nebo v autě ochabují hýžďové svaly. Pohyb na koloběžce je ideální možností, jak si pevné hýždě vypěstovat. Hýžďové svaly jsou při koloběhu neustále v pohybu a díky pravidelnému zanožování se vyrýsují i ty partie boků, které běžnému cvičení odolávají. Na své si přijdou i břicho, ruce, nohy a záda. Koloběžka nabízí přirozený pohyb, díky kterému posilujete a zpevňujete celé břicho, především pak přímé a zevní šikmé břišní svaly. Navíc díky pravidelnému střídání polohy je intenzivně při koloběhu zapojováno zádové svalstvo.

Foto: kostkakolobezky.cz

Sportovat s koloběžkou můžete ve volných chvílích, nebo třeba při cestě do práce Foto: kostkakolobezky.cz

Pohyb znamená život

Koloběžka představuje dokonalé vyvážení sportu i zábavy pro každodenní využití. Co si zajet třeba do práce, do školy, na malý výlet, jednoduše kamkoliv. Můžete na ní jezdit jen pro potěšení, případně si dát pořádně do těla. Spolehlivě vás provede jakákoliv cyklostezka, silnice i lesní cesta. Která koloběžka je pro vás ta pravá, vám poradí tým zapálených odborníků z firmy KOSTKA – kolobka.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám