Hlavní obsah

Jak na heboučké paty

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Správně ošetřené nohy vás ozdobíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Jemná a hebká chodidla jsou znamením, jak dobře o sebe pečujete. Máte dlouhé nalakované nehty na rukách a ztvrdlé paty? Spoléháte na to, že nejsou vidět? Potom o své tělo pečujete jen na oko. Řekněme si, jak o nohy pečovat, aby byly vaší ozdobou.

Článek

I když není ještě období střevíčků s odkrytou patou, začněte s péčí už nyní. Nohy si zaslouží důkladnější péči než ruce, to díky nim se pohybujete a jdete za svými cíli. Navíc ten, pro koho máte být krásná nejvíc, se dotýká vašich zhrublých chodidel. Je na čase s tím něco udělat.

Mějte svá chodidla ráda jako vlastní

Můžete si na pedikúru zajít, ale když netoužíte po speciální masážil, je mnohem účinnější se svým nohám věnovat doma, a to nejméně 2x týdně. Uvidíte, jakou vám znovuobjevená měkkost chodidel udělá radost. Získáte lehký krok, zbavíte se odumřelé kůže, která podle filozofie feng shui vám brání dosáhnout toho, po čem toužíte.

Mokrá pedikúra

Nohy namočte nejméně na 20 minut do vlažné lázně, kterou můžete vylepšit koupelovou solí. Chodidla důkladně osušte a následně obrušujte škrabkou, brusnými špachtlemi, pemzou nebo v případě velkého nánosu ztvrdlé kůže i speciálními nástroji s žiletkou. Šupinky kůže můžete spláchnout sprchou, znovu osušit a pokračovat v odstraňování nechtěné kůže.

Na závěr naneste na chodidla peelingový krém, nemusí být přímo určený na paty, ten je nejhrubší, stačí tělový. Chvíli nohy třete a následně osprchujte. Můžete rovnou zastřihnout i nehty do rovna. Kůžičku kolem nehtů i celou nohu důkladně promněte hydratačním krémem, nejlépe tím, který je speciálně určený na nohy, obsahuje složky, které nohy odlehčí a prokrví. Všechny pomůcky po pedikúře důkladně opláchněte a jednou za čas vydezinfikujte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pemza dokáže dokonale změkčit kůžiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Suchá pedikúra

Nohy se nenamáčejí, používají se speciální elektrické pilníčky. Elektrické obrušovací strojky mají obvykle i odchytávací nádobku na obroušenou kůži, takže se svým nohám můžete věnovat i při sledování svého oblíbeného seriálu. Dobře se tímto způsobem odstraňují tzv. mozoly na bříškách chodidel nebo na prstech, které bývají od boty otlačené. Často se dělá chyba, že se před elektrickým obrušováním nohy namočí, správné je začít s obrušováním na suchých nohách, předmáčením snížíte efekt obrušování. Na závěr můžete nohy ještě zjemnit peelingem a v žádném případě nevynechejte hydratační krém. Velmi kvalitní elektrické stroječky s rozličnými vyměnitelnými nástavci jsou od firmy Sholl, Panasonic a nejlépe se nakupují v internetových obchodech.

Na závěr masáž

Při nanášení krému můžete nohy promasírovat, velmi účinná je tlaková masáž (sevření nohy oběma rukama) nártu a prstů, nebo jemně vytahujte jednotlivé prsty na nohou. Použít můžete i některou z masážní pomůcek na nohy (koupíte ve Zdravotnických potřebách), je to velmi příjemná činnost, uvidíte, že se k ní budete vracet.

Nakonec vám bude opečovávání vlastních nohou příjemné, získáte pozitivní návyk. Objevíte příjemný vnitřní pocit pěstěnosti a osobní noblesy.

Reklama

Načítám