Hlavní obsah

Zkrácené délky kalhot: Tyhle boty se k nim hodí!

Foto: Isifa

Sladit zkrácené kalhoty a boty je uměníFoto: Isifa

Reklama

Těsně pod kolena, do půli lýtek nebo nad kotníky. Zkrácené kalhoty vypadají opravdu stylově, a přesto se najde spousta žen, které se jim úmyslně vyhýbají. Důvod? Nevědí, co k téhle záludné délce obout! Které boty nejlépe doplní vaše „tříčtvrťáky“ a jak se vyhnout optickému zkrácení nohou? To vám dnes řekneme!

Článek

Nejrůznější přechody mezi kraťasy a klasickou délkou kalhot bývají tvrdým oříškem. Pokud totiž sahají do nešťastné délky, mohou vám opticky ubrat na centimetrech a vytvořit z vašich nohou „špalky“. Nejzrádnější jsou hlavně délky, končící v oblasti kolen a těsně pod nimi. Řadíte se mezi ženy, které do výšky příliš nenarostly? Oblečte si mnohem milosrdnější verzi do půli lýtek nebo těsně nad kotníky.

Co obout ke kalhotám pod kolena a co k těm, které sahají až nad kotníky? Spíše než délkou se nechte ovlivnit jejich střihem a stylem. Nejlichotivější jsou samozřejmě podpatky, tabu ale nejsou ani „placky“. Opatrné ale buďte s mícháním kratších kalhot a kotníčkových bot (tohle duo sluší opravdu jen „dlouhonožkám“), nefunguje ani kombinace s uzavřenými botami nebo teniskami (pokud se tedy nechystáte proběhnout). V botníku nechte i oblíbené letní kozačky, které si mnohem lépe rozumí s mini délkami (přečtěte si s čím kraťasy spárovat).

Foto: Isifa

Zkrácenou délku si užívají i hvězdy s malou postavou, Nelly Furtado a Victoria BeckhamFoto: Isifa

Foto: Isifa

Podpatky jsou sázkou na jistotuFoto: Isifa

Foto: Isifa

Délky do půli lýtek se nemusíte bátFoto: Isifa

Které boty přiřadit k…

…ležérním kalhotám typu kargo?

Jsou vaše tříčtvrťáky zdobené kapsami? Ideální obuví ke kalhotám ležérního charakteru (připočíst můžete i oblíbené modely se sníženým sedem a volnější střihy) je zkrátka jakákoli otevřená obuv bez podpatků. Chybu neuděláte s pěknými sandálky nebo žabkami, ale pozor, jestliže se nechystáte k vodě, vynechejte klasické „plážovky“.

V případě, že pracujete s podobným modelem jako my (kargo užšího střihu, kvalitnější materiál), se výjimečně můžete uchýlit i k podpatkům. Představte si následující model s botami s otevřenou špičkou, jednoduchým topem, náhrdelníkem a maxi psaníčkem v ruce. Na party by to šlo, ne?

Foto: archiv firem

Na foto: kalhoty (Ambience), boty zleva – sandálky (My label), s otevřenou špičkou (Prada), se zdobením (Heels.com), žabky (Giuseppe Zanotti)Foto: archiv firem

….úzkým modelům?

Úzké, nohy obepínající kalhoty nejlépe doplní podpatky (výjimkou jsou samozřejmě sportovnější modely, ke kterým patří výhradně rovné podrážky). Pakliže jejich délka nehraje proti vám, můžete je doplnit i elegantnějšími sandálky. Zahlédly jste na přehlídkových molech kombinaci kratších kalhot a kotníčkových bot? Zopakovat ji doporučujeme jedině se střihy, které končí těsně nad kotníky a s botami tak skoro „splynou“. Kalhoty ke kolenům a kotníčkové boty nejsou tím nejlepším nápadem.

Foto: archiv firem

Na foto: kalhoty (J. Brand), boty zleva – barevné (Zara), s otevřenou špičkou (Heels.com), černé (Zara), šněrovací (Miu Miu)Foto: archiv firem

…elegantnějším kalhotám?

Nejpřirozenější volbou jsou opět podpatky. Nemusí to přitom být žádné jehly, vedle nešlápnete ani s botami na „kačence“. Jestliže se podpatkům zuby nehty bráníte, vyzkoušejte elegantní lakované verze balerínek nebo kvalitní sandálky. Zase ale platí zásada, že byste měly vzít v úvahu vaši výšku a délku kalhot. Kombinace kratších kalhot a rovných bot holt není pro všechny.

Foto: archiv firem

Na foto: kalhoty (Topshop), boty zleva – lakované balerínky (Marc by Marc Jacobs), podpatky (Christian Louboutin), červené (L.K.Bennett), sandálky (Asos)Foto: archiv firem

….džínovině?

Jakkoli jsme v předchozích případech vyzdvihovali podpatky, s denimovými materiály lépe souzní rovné sandálky, klínky nebo platformy. Výjimkou mohou být cigaretové střihy džínových kalhot, se kterými můžete naložit jako u druhého typu. Vyšší dámy mohou vklouznout i do balerínek. A čeho se vyvarovat? Oblíbených sandálků nebo klínků se šněrováním kolem kotníku. Ty mají na vaše nohy stejný vliv jako boty kotníčkové.

Foto: archiv firem

Na foto: džínové tříčtvrťáky (True Religion), boty zleva – sandálky (Asos), v zemitých barvách (True Religion), balerínky (Moschino), korkové (Christian Louboutin)Foto: archiv firem

Ve kterých okamžicích u botníku tápete? A se kterými botami nosíte tříčtvrteční kalhoty? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám